Skip to main content

Acreditació i valoració de la recerca: Inici

Per a què serveix aquesta biblioguia?

Aquesta biblioguia conté informació sobre les principals entitats avaluadores de la producció científica que permeten sol·licitar acreditacions, sexennis, reconeixement de trams de recerca, etc.

Què s'avalua?

  • Mèrits i competències dels sol·licitants

Per a què s'avalua?

  • Accedir als cossos docents universitaris
  • Obtenir complements retributius
  • Aconseguir finançament per a projectes

¿Qui avalua?

  • AQU Catalunya
  • ANECA

Qui avalua l'activitat investigadora?

L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, AQU Catalunya, és el principal instrument per a la promoció i l'avaluació de la qualitat al sistema universitari català. AQU Catalunya té com a objectiu l'avaluació, l'acreditació i la certificació de la qualitat en l'àmbit de les universitats i dels centres d'ensenyament superior de Catalunya (ensenyaments, professorat, centres i serveis).

Des de l'any 2003 AQU realitza avaluacions prèvies als processos de selecció de professorat contractat de les universitats públiques catalanes per a les figures de col·laborador, lector, agregat i catedràtic. Podeu trobar més infomació en aquest enllaç.

Així mateix, des de l'any 2006 l'Agència avalua els mèrits individuals de docència, recerca i gestió del personal docent i investigador, funcionari i contractat, de les universitats catalanes. Podeu trobar més infomació en aquest enllaç.

L'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación inclou diversos programes que permeten avaluar l'activitat de recerca del professorat universitari:

El programa PEP avalua les activitats docents i investigadores, i la formació acadèmica dels sol·licitants per a l'accés a la categoria de professor universitari contractat (professor contractat doctor, professor ajudant doctor, professor col·laborador i professor d'universitat privada) establertes a la LOMLOU.

El programa ACADEMIA avalua el perfil dels sol·licitants per a l'accés als cossos de funcionaris docents universitaris (Professors titulars d'universitat i catedràtics d'universitat).

La Comisión Nacional Evaluadora de la Actividad Investigadora realitza l'avaluació de l'activitat investigadora dels professors universitaris i del personal de les escales científiques del CSIC per atorgar un complement retributiu de productivitat (sexennis).

Loading ...
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons