Skip to main content

Accés obert a la producció científica: Guia breu

L'objectiu d'aquesta guia és donar suport als investigadors en la publicació en accés obert i els compliments dels mandats, Llei de la ciència i Horitzó 2020.

Si teniu un projecte de recerca

  Què heu de fer? 

 1. Abans de publicar:

Consulteu les vostres opcions per publicar en accés obert (via daurada, via verda o híbrida)

Assegureu-vos que totes les identificacions són correctes: nom de l'autor i ORCID, afiliació i nom i número de subvenció/ajut

2. Una vegada publicat

Introduïu la vostra publicació amb la versió final de l'autor (postprint) a l'aplicació GREC i la biblioteca ho dipositarà al Repositori Obert de la UdL,  encara que se n'hagi de restringir temporalment l'accès públic al text complet.

A l'aplicació GREC haureu d'indicar l'organisme finançador i el codi del projecte. 

3. Incloeu als informes de seguiment científico-tècnics, en l'apartat de difusió dels resultats del projecte, la referència dels articles publicats  adjuntant la URL permanent de l'article dipositat al repositori.

El termini és de 6 mesos des de la publicació o 12 mesos en el cas de les ciències socials. En els casos en què l'accés al text complet no es pugui fer efectiu en aquest termini per raó de les condicions de publicacions establertes, el fet de tenir l'article al repositori pot garantir el compliment dels mandats.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons