Skip to Main Content

Com utilitzo la informació?

Imatges

Pots utilitzar imatges quan...

 

Aspectes a tenir en compte 

Per incloure fotografies a la web has de valorar també si es poden veure afectats altres drets com són els drets a la imatge, intimitat i honor de les persones.

Les fotografies, dibuixos, i imatges en general són objecte de propietat intel·lectual. Quant a les fotografies, la llei espanyola distingeix entre obra fotogràfica i mera fotografia. Les primeres són considerades obres, perquè es consideren creacions originals, les segones, no.

Mentre els drets reconeguts sobre les primeres perduren fins a 70 anys després de la mort del seu autor (80 anys per a autors morts abans de 1987), els drets reconeguts sobre les segones, perduren fins a 25 anys després de realitzades. A partir de llavors, passen a domini públic. La llei, però, no estableix cap definició concreta de les dues tipologies.

 

Dret a cita 

La llei de propietat intel·lectual permet la reproducció d’imatges, fetes per altres persones, en una obra pròpia sempre que siguin:

  • Imatges ja divulgades (per qui té dret a fer-ho)
  • que s’incloguin com a cita, per a anàlisi, comentari o judici crític (no amb una finalitat decorativa)
  • amb finalitat docent o de recerca 
  • es citi l’autoria i la font 

 

Elements:

 

Variants de cita:

Umbrella HQ (c), Matej Duzel CC BY-SA 2.0

Umbrella HQ (c), Matej Duzel  : Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0  Generic

 Umbrella HQ (c) Matej Duzel  (https://www.flickr.com/photos/matejduzel/14152934203) CC BY-NC- SA 2.0

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons