Skip to main content

Història de l'art: Bases de dades

Guia de recursos d'informació en història de l'art

Consells bàsics per utilitzar les bases de dades

1. Si necessiteu informació bàsica per aprendre o ensenyar un tema concret, potser amb el material que trobeu en Internet us serà suficient. RECORDEU: Les bases de dades només informen de l'existència del document, però no on es pot consultar (tret que estigui inclòs en elles en format electrònic).

2. Si voleu començar una recerca, fer una tesi doctoral o publicar un document, és tasca obligada consultar les especialitzades que us brinda la biblioteca, si no voleu caure en l'error d'investigar el que uns altres ja hagin investigat.

3. La filosofia de cerca és la mateixa per localitzar recursos gratuïts en Internet que per recuperar informació en Bases de dades especialitzades.

4. Definiu la vostra necessitat d'informació en una frase curta. Determineu els termes amb major pes dins la base recaptant sinònims, termes o expressions similars. Heu d'establir les equivalències dels termes seleccionats en anglès. Pot ser de gran ajuda utilitzar diccionaris i tesaurus.

5. Agrupeu els termes seleccionats formant conjunts de sinònims o termes similars que després podreu unir, *interseccionar o excloure.

6. Utilitzeu la cerca assistida o avançada per combinar els vostres termes i busqueu-los en camps específics del document.

7. Useu els índexs per localitzar principalment autors, institucions o revistes.

8. Si voleu mantenir-vos al dia en la vostra recerca, guardeu l'historial de cerca i seguiu les instruccions del cercador o de la base de dades que estigueu utilitzant per realitzar una alerta.

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons