Skip to main content

Dades de recerca: suport en la gestió i difusió: Dades en obert

Dades obertes

El Servei de Biblioteca i Documentació dona suport en la gestió i difusió de les dades de recerca generades en el marc dels projectes de recerca com el programa Horitzó 2020 i projectes del Ministeri. 

Publicar les dades de recerca en obert permet garantir l'accés, de forma lliure i gratuïta, a les dades, així com una correcta  preservació, explotació, reproducció, difusió, visibilitat i impacte de les mateixes. També permet complir amb els requisits dels organismes finançadors.

Ciència oberta: dades obertes

Gestió de dades de recerca

La gestió de dades de recerca, o RDM en les seves sigles en anglès (Research Data Management), comporta l'organització, la conservació, la preservació i difusió de les dades recollides i utilitzades en un projecte d'investigació. 

El cicle de les dades

Contacte/ Ajuda

Si teniu dubtes en relació a aquestes qüestions, contacteu amb Biblioteca i Documentació a través de l'adreça repositori@udl.cat o als telèfons 973 003 520 / 973 703 360

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons