Skip to main content

Setmana internacional de l'accés obert 2017: Informació, recursos, conferències...

Setmana Internacional de l'Accés Obert

     
https://sparcopen.org/wp-content/uploads/2017/09/Open-in-Order-To-General-Poster.pngLa setmana del 23 al 29 d'octubre de 2017 es celebra la 10a edició de la Setmana Internacional de l'Accés Obert. És un esdeveniment mundial i una oportunitat per la comunitat acadèmica i de recerca per crear consciència i continuar aprenent sobre els beneficis de l'accés obert.
El tema d'aquest any és una invitació per respondre a la pregunta sobre quins beneficis concrets es poden obtenir fent que els resultats de la recerca estiguin oberts.

L'accés obert a la UdL

Unpaywall

Resultat d'imatges de unpaywall

 

 

 

Unpaywall us permet trobar versions en accés obert dels articles que necessiteu. És una extensió per al navegador (compatible amb Chrome i Firefox) que cerca automàticament versions en accés obert d’articles científics de pagament.

Quan veieu la pestanya verda a la vostra pantalla, cliqueu-la i podreu llegir el text complet de l'article.

Pla de Gestió de Dades de Recerca


El Grup de Treball de Suport a la Recerca del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) ha desenvolupat l’eina Pla de Gestió de Dades de Recerca (http://dmp.csuc.cat) per a totes les universitat catalanes. Aquesta eina gratuïta us permet confeccionar el vostre pla amb exemples que us poden ser d’utilitat.

Més informació sobre l'accés obert

Micro-Mooc sobre Accés Obert


Curs impartit íntegrament a través de Twitter per difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l'accés obert, en el marc de la Setmana de l’Accés Obert, del 23 al 27 d'octubre.
 

OpenAIRE celebra la Open Access Week

OpenAIRE logo imageOpenAIRE organitza diversos webinars durant la Setmana de l'Accés Obert 2017 sobre temes tant diversos com el compliment dels mandats d'accés obert (H2020), aspectes legals de l'Open Science, una sessió interactiva sobre la gestió de dades de recerca, etc.

Podeu registrar-vos als webinars mitjançant aquest formulari

Dilluns, 23 d'octubre
14:00h
Natural Sciences and Open Science: Workflows and tools for publishing, licensing, versioning, identifiers, archiving, software…
 

Dimarts, 24 d'octubre
11:00h
Refreshment on Open Access, Open Science and H2020 requirements. How can OpenAIRE help researchers and projects to comply with Open Access mandates?

14:00h
Life Sciences and Open Science: Workflows and tools for publishing, licensing, versioning, identifiers, archiving, software…
 

Dimecres, 25 d'octubre
11:00h
General introduction to Open Data Policies in Horizon 2020, influence of OD policies on Open Science Workflows

14:00h
Flip the classroom: bring your questions about RDM and DMPs
 

Dijous, 26 d'octubre
11:00h
Legal aspects of Open Science

14:00h
Humanities and Open Science: Workflows and tools for publishing, licensing, versioning, identifiers, archiving, software

Segueix @moocmicro

Segueix #OAWeek2017

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons