Skip to Main Content

Condicions d'accés als llibres-e: ScienceDirect e-Books

Plataforma ScienceDirect

ScienceDirect és una base de dades de revistes i llibres editats per Elsevier i per altres editorials com Academic Press, North Holland o Pergamon.

Conté revistes publicades des de l'any 1995 i llibres de diferents temàtiques: agricultura, arts i humanitats, biologia, ciència dels materials, ciències socials, economia, enginyeria civil, enginyeria química, enginyeria informàtica, física, matemàtiques, medi ambient, medicina i sociologia.

Visualització del contingut

Un cop accediu al llibre que esteu interessats teniu les següents opcions:

  • Accés en línia
  • Descarregar el pdf per capítols, no es pot descarregar el llibre sencer
  • Citing articles: Enllaç als articles que citen el document
  • Related book content: Enllaç a altres documents relacionats

Descàrrega d'imatges

Si que us podeu descarregar imatges, diagrames, fotos, taules, etc.

Per a aquesta opció no us heu de descarregar el PDF, sinó que heu de clicar damunt el títol del capítol com si l'estiguéssiu llegint en línia, un cop teniu la imatge que us voleu descarregar cliqueu en Figure options

Més informació - ScienceDirect

  • Ús privat: d'acord amb la Llei de Propietat Intel·lectual es poden reproduir els continguts d'aquest recurs per ús privat, sempre que la còpia es faci amb finalitats d'estudi, docència o investigació i sense ànim de lucre. Qualsevol altre ús d'aquests materials haurà de comptar amb l'autorització expressa del proveïdor. En tots els casos serà necessari citar la font des d'on els casos serà necessari citar la font des d'on s'han obtinguts els documents.
  • Webs docents, dossiers electrònics/impresos: es permet l'ús dels llibres per a materials docents, sempre que siguin d'accés restringit als estudiants del curs i altres persones autoritzades.
  • Préstec interbibliotecari: es permet la còpia i transmissió de contingut a altres biblioteques espanyoles acadèmiques i de recerca en format imprès (no digital), per correu postal o fax.
  • Nombre d'usuaris simultanis: Il·limitat.
  • Accés perpetu al fons: es conservarà el dret d'accedir de forma permanent als llibres comprats.
  • Accés per descarregar el llistat dels llibres-e subscrits.
  • Llibres-e subscrits.

Accés

Des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa de la UdL o des de fora del campus configurant el servidor intermedi en el vostre navegador.

Els llibres es troben catalogats i disponibles al catàleg de Biblioteca i Documentació

Prémer:  Disponible en línia

 

Accés a la col·lecció

  • llibres plataforma ScienceDirect al catàleg

Exportar citacions bibliogràfiques

L'opció "Export citations" permet exportar les citacions bibliogràfiques de tots o cadascun dels documents obtinguts a la cerca, així com guardar-les als gestors de referències bibliogràfiques Mendeley i Refworks.

Registrar-se i obtenir compte d'usuari

Encara que no és necessari crear un compte d’usuari per poder accedir al contingut, descarregar i imprimir llibres electrònics, el fet de tenir un compte sí que us permetrà guardar capítols, publicacions, cerques i crear alertes.

Per a poder accedir a aquestes opcions l'usuari s'ha de registrar i s'ha de fer des de Sign in

La pestanya superior "Manage my alerts" (dins l'espai personal i previ registre activant l'opció "Sign in" del marge dret superior) permet activar i/o donar de baixa les següents alertes:

  • Journal/Book series alerts: permet rebre per correu electrònic l'avís dels nous números de revistes i/o volums d'una col·lecció de llibres existents a la base de dades
  • Search alerts: permet guardar una cerca com una alerta, de manera que es rep una alerta per correu electrònic cada vegada que la cerca produeix nous resultats.
  • Topic alerts: permet rebre una alerta dels documents sobre el tema o temes prèviament indicats.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons