Skip to Main Content

Videocàmeres

Per començar heu de saber què

Qualsevol programa d'edició de vídeo consta d'una barra d'eines, un escriptori on trobarem la línia de temps, el monitor per veure els clips de pel·lícula i tots els arxius que utilitzarem per realitzar el nostre projecte.

El programari d'edició de vídeo presenta una sèrie de funcions comunes a l'escriptori: la captura i importació de clips d'imatge i l'edició i muntatge de seqüències i àudio.

Els arxius d'imatge i so que formaran el nostre projecte s'han de capturar i importar.

La línia de temps és on col·locarem els diferents clips de pel·lícula i so per fer el muntatge del nostre projecte. Aquí podrem aplicar les transicions necessàries entre seqüències.

A la barra d'eines hi trobarem: eines de selecció de pistes de so i imatge, eines d'encongir o estirar clips de pel·lícula, llapis per dibuixar, eina de zoom per engrandir la imatge, entre d'altres.

Extret de: Continguts Formatius de Suport al Projecte acTIC

Cinelerra

Cinelerra és un programari lliure per a l'edició de videos de GNU/Linux. Permet retocar fotografies i importar directament arxius MPEG, Ogg Theora i Raw, a més dels formats més comuns de video digital: avi i mov

Si vols començar a treballar amb Cinelerra potser t'interessaran els següents tutorials:

 

Programaris

Hi ha diferents programaris d'edició de vídeo amb llicència: Pinnacle Studio, Windows Movie Maker, Adobe Premier o Avid, entre d'altres.

En l'àmbit del programari lliure trobem Cinelerra, KdenLive, Avidemux o Kino.

Per tal que pugueu fer els vostres muntatges a l'ordinador de l'espai 3C de la Biblioteca de Cappont trobareu instal·lats els següents programes: Cinelerra (per a Linux) i KdenLive (per a Windows i per a Linux) Recordeu iniciar la vostra sessió triant el sistema operatiu que necessiteu.

Extret de: Continguts Formatius de Suport al Projecte acTIC

KdenLive

KdenLive (nom que ve de KDE Non-Linear Video Editor en anglès) és un editor de vídeo de programari lliure basat en el programari multimèdia MLT (Media Lovin' Toolkit) i que se centra en la flexibilitat i facilitat d'ús.

Us adjuntem un seguit de manuals i guies d'ús que podeu consultar per fer els vostres vídeos:

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons