Skip to Main Content

PubMed

 

PubMed és un portal d'accés lliure i gratuït que proporciona la National Library of Medicine (NLM), des del qual s'accedeix a les cites i resums de Medline, i altres bases de dades de la NLM.
Proporciona cerques de consultes clíniques, enllaços a articles relacionats, i la possibilitat d'exportar registres a gestors bibliogràfics.
PubMed conté informació d'articles abans que siguin indexats a Medline, només cal que estiguin publicats electrònicament.
La cobertura és des de 1966 fins a l'actualitat.
En l'actualitat conté 34 milions de referències bibliogràfiques de l'àmbit de la biomedicina i ciències de la salut, el seu contingut està format per: 

 

  • Registres Medline (amb termes MeSH) 
  • Registres PubMed / no Medline (sense termes MeSH)
  • Referències en procés d'indexació abans de ser introduïdes a Medline
  • Referències que no provenen de Medline (com poden ser llibres, capítols de llibres)

 

 

Medline és la base de dades bibliogràfica més important de l'àmbit de la biomedicina i ciències afins, produïda per la National Library of Medicine (NLM).
Amb una cobertura des de 1966 fins a l'actualitat (encara que conté també cites des de 1940 amb OldMedline).
Conté cites i resums de més de 26 milions de referències de 5.000 publicacions seleccionades per la National Library of Medicine (NLM) des de 1966.
Podeu accedir al contingut de Medline des de PubMed, Web of Science, Proquest Health and Medical Complete.

Pubmed Central és la biblioteca digital amb articles de lliure accés del U.S. National Institutes of Health (NIH) que conté literatura biomèdica i de ciències de la salut. Tot i que el text complet dels articles és de lliure accés, la utilització està subjecta a les lleis del copyright que depenen de cada font d'informació (revistes, autors, editors, etc.). Molts dels articles només són lliurement accessibles mesos després d'haver-se publicat. Actualment hi ha dipositats 7,9 millions d'articles.

Bookshelf és la biblioteca digital amb llibres de lliure accés de la NLM que conté també  informes, bases de dades i altra literatura acadèmica en biologia, medicina i ciències de la vida. Tot i que el text complet dels documents és de lliure accés, la utilització està subjecta a les lleis del copyright que depenen de cada font d'informació.

 

Per a més informació podeu consultar MEDLINE, PubMed, and PMC (PubMed Central): How are they different?

Accés

- PubMed és una base de dades d'accés gratuït, podeu accedir des d'aqui.

- Si llegiu articles de PubMed Central, des de dispositius mòbils, us pot ser d'utilitat PubReader, més informació.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons