Skip to Main Content

PubMed

Límits (Filtres)

Quan fem una cerca en una base de dades, no només és important recuperar articles que tractin sobre un tema, sinó que hem de considerar altres aspectes d'igual interès com anys de publicació dels articles, tipologia d'estudis, entre altres opcions. És el que la base de dades Pubmed denomina filtres i apareix a la part esquerra de la pantalla.

Heu de tenir present que si en una cerca utilitzeu filtres, els heu d'esborrar si realitzeu una nova cerca, perquè els resultats que obtindreu tindran aplicats els filtres que heu utilitzat anteriorment.

Per defecte PubMed mostra els següents filtres:

  • Text Availability
  • Article Atribute
  • Article Type
  • Publication Date

Però hi ha l'opció d'aplicar altres, heu de clicar damunt de Additional Filters, apareixerà un menú emergent que mostra els filtres disponibles per a cada categoria: Article Types, Species, Language, Sex, Subject, Journal, Age:

  1. Trieu una categoria de la llista d'opcions de l'esquerra del menú: Tipus d'article, Espècie, etc.
  2. Dins de cada categoria, seleccioneu els filtres que voleu afegir a la barra lateral.
  3. Feu clic a Show. Això tancarà el menú emergent i mostrarà les seleccions a la barra lateral amb els altres filtres.
  4. Una vegada incorporats aquests nous filtres a la barra lateral, ja es poden marcar per aplicar-los als resultats obtinguts en la cerca.

Es poden excloure cites per a algunes seleccions de filtres perquè aquestes referències encara no han finalitzat el procés d'indexació MEDLINE.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons