Skip to Main Content

Fons Josep Maria Aloy

Bibliografia

Josep M. Aloy escrigué, el 13 de maig de 2019, una última entrada de comiat al seu blog titulat "Mascaró de Proa". El descrigué amb les següents paraules:

“Mascaró de proa” va néixer amb la il·lusió de recomanar lectures per al públic jove. No sols això: ha volgut ser des del primer dia un recurs pensat sobretot per homenatjar els nostres escriptors, la seva feina, el seu compromís, la seva fidelitat i sobretot la seva presència constant. Perquè els apreciem. Perquè són els nostres escriptors.

“Mascaró de proa” ha publicat 329 comentaris i ressenyes sobre llibres durant set anys. El primer amb motiu de la mort del nostre amic i escriptor Emili Teixidor, el mes de juny de l’any 2012, a qui trobem tant a faltar. Però el blog ha retut homenatge també a aquells altres escriptors clàssics que un dia foren fonamentals per al desenvolupament d’una literatura de qualitat com foren –i són- Josep Vallverdú, Joaquim Carbó, Sebastià Sorribas, Gabriel Janer Manila... dels quals he après moltíssim i sobretot a estimar aquesta literatura. També he après molt d’altres persones que mereixen que les recordi: Marta Luna, Teresa Duran, Maite Carranza, Miquel Rayó, Ramon Besora, Pep Molist, Pere Martí i Bertran, Valentí Gubianas, Josep-Francesc Delgado... entre molts d’altres.

 

Entreu, llegiu i descobriu els autors als qui ha dedicat les seves paraules: 

 

 

Vallverdú.org és el blog que Josep M. Aloy va crear per agrupar i difondre ressenyes i informacions sobre Josep Vallverdú i la seva obra.

Està estructurat en cinc grans apartats:

  • Inici: notícies i ressenyes sobre Vallverdú i les seves obres.
  • Biografia, agrupada en diferents epígrafs significatius com "L'avi i el pare: dos homes influents", "El matrimoni Vallverdú" o "El Vallverdú nonagenari".
  • Bibliografia sobre l'autor, organitzada per ordre alfabètic de l'autor de l'article, parlament o pròleg referenciat. Hi trobem autors com Agustí Alcoberro, Gabriel Janer Manila, Joaquim Noguero o Emili Teixidor, a banda del propi Aloy.
  • L'obra, agrupada en "Obra per a adults", "Premis i reconeixements", "Traduccions" i "L'obra infantil i juvenil".
  • Enllaços: enllaços d'interès sobre escriptors i literatura.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons