Skip to Main Content

Viatges sense bitllet d'anada: Bibliografia viatgera

Viatjar amb llibres

   Diuen que llegir llibres de viatges és, també, una manera de viatjar. Històries, aventures i plaer que s’obren entre els fulls i que són font d’inspiració per a un futur que ja tenim a tocar.  A les ciutats invisibles, Italo Calvino ens explica com les ciutats creuen que son obra de la nostra ment o, tal vegada, de l’atzar. Ciutats per gaudir de les seves meravelles. Museus, biblioteques, espais oberts, espais tancats. Per passejar-les. Com els llibres. De llibres de viatges en trobaràs per donar i per vendre a les nostres biblioteques universitàries. Tria i Remena

bibliografia de viatges

De viatge per Catalunya

Viatges que et transformen

webs d'interès

Km0

Inventaris turístics: 

El Segrià                    El Solsonès                    

L'Alt Urgell                  La Cerdanya

La Noguera                 El Pallars Sobirà

L'Alta Ribagorça          L'Urgell

El Pallars Jussà           Les Garrigues 

El Pla d'Urgell              La Val d'Aran

La Segarra

Viatjar amb l'escriptor Josep Pla

   Josep Pla va agafar l’avió desenes de vegades per viatjar arreu d’Europa. Ara, podeu reprendre aquells viatges a través d’aquesta exposició on les taules de cafè i les maletes ens guien pels paisatges i ciutats que l’escriptor empordanès va fer seus. Comissariada per Anna Aguiló i Teresa Lloret, Les ciutats europees de Josep Pla es va estrenar a la Fundació Josep Pla per recordar-nos com les va plasmar durant la seva etapa de corresponsal dels diaris catalans La Publicitat i La Veu i del madrileny El Sol.

Font: Ara.cat

   L’essencial per aprofitar un viatge és prendre-s’ho com una finalitat en ell mateix. Caminar pel món una mica a l’atzar és molt agradable. Viatjar sense tenir un objectiu concret és una autèntica meravella. Jo sento que podria guarir-me de tots els meus vicis i de totes les meves virtuts, cas que en tingués alguna; el que no podré deixar mai és la meva tossuda ganduleria.

   Cal viatjar per descobrir amb els propis ulls que el món és molt petit i, per tant, que és absolutament necessari fer un esforç per dignificar la visió fins arribar a veure les coses en gran.

   Cal viatjar per adonar-se que una passió, una idea, un home, només és important si resisteixen una projecció a través del temps i de l’espai. No hi ha res com allunyar-se una mica per curar-se de la psicosi de la proximitat, de la qual tots estem atacats.

   Cal viatjar per aprendre –malgrat tot- a conservar, a perfeccionar, a tolerar.

Josep Pla. Viatge amb autobús.

Guia de Ponent: Rutes per descobrir les Terres de Lleida

A tocar de casa

A tocar del cel

El món des del cel

Cultura que mou el món

Universal

Global

Local

Integral

Inclusiva

Multidimensional

Experiència

Ambiciosa

Generosa

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons