Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Resums del Premi del Llibre Agrari: Resums. Dècada del 2020

2020

Lloveras Vilamanyà, J., Delgado Enguita, I., & Chocarro, C. (2020). La alfalfa : agronomía y utilización. Lleida : Edicions de la Universitat de Lleida ; Zaragoza : Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón.

El llibre és una actualització dels coneixements del cultiu de l’alfals adquirits a Espanya en les últimes dècades.Es revisen aspectes més tradicionals del cultiu com l’elecció de les varietats, les tècniques de fertilització i de reg, els efectes de l’ús de tall, el control de males herbes, plagues i malalties, i l’ús de l’alfals en l’alimentació animal. Es presenten, a més, capítols menys habituals sobre la producció de llavor, l’alfals en secà, la fitotoxicitat, l’efecte de les micotoxines i com afecta el cultiu de l’alfals al medi ambient.

2021

              García-Mari, F. i Ferragut Pérez, F. (2020). Las plagas agrícolas. València: Phytoma España.

Quarta edició del llibre basat en els apunts de classe de l'assignatura Entomologia Agrícola de la Universitat Politècnica de València. Aquest llibre dona suport a la docència posant a disposició dels alumnes la informació imprescindible i actualitzada sobre les característiques i gestió de les plagues que ataquen els cultius, subministrant gran quantitat de material fotogràfic per ajudar a la identificació dels insectes i al reconeixement dels danys que causen. Aquest treball també pot ser d'utilitat, pel seu enfocament pràctic i aplicat, a tècnics, agricultors i tot tipus de persones relacionades amb les activitats agràries i en particular amb la protecció de cultius i la sanitat vegetal.

2022

Pemán García, J., Navarro Cerrillo, R. M., Prada Sáez, M. A., & Serrada Hierro, R. (2021). Bases técnicas y ecológicas del proyecto de repoblación forestal. Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Obra innovadora i molt actual per l’estructuració dels continguts, per l’aplicabilitat i per la utilitat com a eina d’ajuda a la planificació i gestió d’espais forestals. Una obra que “pot ser referent en el món forestal, des de la planificació, la explotació, la valorització i la sostenibilitat, amb el valor afegit d’integrar un enfocament multidisciplinar de la mà dels més grans experts de diferents àmbits del món forestal d’Espanya”. El treball constitueix un compendi molt ampli i força ben il·lustrat amb imatges, esquemes i figures amb tota mena de detalls que fan l’obra molt entenedora. El llibre suposa una posada al dia del coneixement i de la gestió dels espais forestals, totalment actualitzats amb nombroses referències bibliogràfiques, i que “aplega una àmplia, però fins a l’actualitat molt dispersa i desigual, documentació publicada al respecte”. 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons