Skip to Main Content

Presentació GV-GCPA: Repositori Obert UdL

 

 

 

 

Publicar al Repositori Obert UdL obtindràs una sèrie de beneficis:

1. DIFUSIÓ I VISIBILITAT  Major visibilitat, ús i impacte del teu treball perquè els continguts del Repositori Institucional UdL poden ser recuperats per altres eines de cerca d'informació (Google acadèmic, Recolecta, etc.) i, per tant, serà més utilitzat.

A l'apartat d'estadístiques de cada registre es pot accedir a les dades d'ús: nombre de visites, procedència de les visualitzacions, així com possibles cites o indicadors altmètrics (que mesuren l'impacte del treball als mitjans socials).

2. PRESERVACIÓ Major garantia de preservació. Una de les funcions dels repositoris és la de preservar els continguts que allotgen i garantir-ne la conservació a llarg termini. A més, facilita un URL permanent (handle) per proporcionar un enllaç sempre estable.
3. PROTECCIÓ DAVANT EL PLAGI En cas que ho necessitis, facilita la detecció del plagi. Al registre de Repositori Institucional s'inclou el camp de la data de publicació que pot servir per acreditar l'atribució original de continguts.
4. ACCÉS OBERT Contribueixes a l'acompliment de la Política Institucional d'Accés Obert de la UdL i a un millor posicionament del repositori institucional als rànquings internacionals, ja que el nombre d'arxius en accés obert és un dels aspectes valorats.
5. DIFUSIÓ A LA SOCIETAT Col·labores en la difusió del coneixement i a revertir, així, a la societat el resultat de les inversions en educació i investigació sent partícip actiu del moviment per a l'accés obert.

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons