Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Fons Francesc Porta i Vilalta

Biografia

Francesc Porta i Vilalta

Lleida, 27 de setembre de 1915 – 1 d'octubre de 1992
Corredor de comerç, activista cultural, esportiu i polític

Nat a Lleida el 1915, en el si d'una coneguda família de Lleida, va estudiar a França i Anglaterra, fet que li dóna un bagatge lingüístic i cultural insòlit per l' època.

Després d'aprovar unes oposicions per a corredor de comerç, el 1947 es va instal·lar definitivament a Lleida, on va participar activament en la vida cultural de la ciutat. Porta, a les dècades posteriors, va centrar els seus interessos en l'esport, el catalanisme, el cinema i el jazz.

Fou elegit síndic del Col.legi de Corredors de comerç i dirigí el Butlletí Informatiu Cuerpo de Corredores Colegiados de Comercio. Als 50 fou impulsor del setmanari lleidatà Labor, en el qual  va ocupar el lloc de director des del núm. 22 fins al final. També fou un del fundadors de les escoles Alba, de la delegació d'Òmnium Cultural a Lleida i un dels iniciadors de “Cavall Fort”.

Va ser president del Club de Tennis Lleida durant 16 anys, engegant les obres de les noves instal·lacions.

Durant la Transició va fer una breu incursió en el món de la política: el 1974 va fundar Convergència Democràtica, però el 1976 va abandonar el món de la política.

El 1992 la Paeria li va atorgar la Medalla d'argent de la ciutat. Aquell any de 1992 moria a Lleida.

 

Fonts consultades

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons