Skip to Main Content

Llegat Sol -Torres: Exposició bibliogràfica

Introducció

  El 13 de maig de 2004 el matrimoni dels cronistes lleidatans Romà Sol i Clot i Carme Torres i Graell van fer donació del seu fons bibliogràfic a la Universitat de Lleida.

   El mateix mes de juny s'inicià l'inventari in situ de la donació en el domicili del matrimoni Sol-Torres i al febrer de 2008 s'inaugurà l'espai del llegat a la Biblioteca de Lletres.

   Des de la unitat de Biblioteca i Documentació, us presentem l'exposició bibliogràfica: Llegat Sol-Torres, on podreu gaudir d'aquesta petita mostra que hem triat entre un fons extens. Un recorregut on hi és present la vida lleidatana i d’arreu en tots els àmbits: opuscles, romanços, goigs, publicacions periòdiques i un llarg i ric etcètera de llibres de la literatura catalana.

   La podeu visitar, del 4 de febrer al 30 d'abril, tot passejant pel passadís del Claustre La Pensativa de l'Edifici Rectorat.

   Una exposició que vol, també, retre homenatge a totes aquelles persones que han estat i són salvaguardes de la nostra memòria col·lectiva.

   Per a més informació podeu consultar la biblioguia que hem preparat.

Hi sou tots convidats.

El llegat

Fons Romà Sol - Carme Torres

Consulta: Biblioteca de Lletres

Data d'ingrés: 2004

Donació mitjançant conveni del matrimoni format per Romà Sol i  Carme Torres a la Universitat de Lleida el 13 de maig de 2004.

El juny de 2004 s'inicià l'inventari in situ de la donació en el domicili del matrimoni Sol-Torres.

El febrer de 2008 s'inaugurà l'espai del llegat a la Biblioteca de Lletres.

Consulteu en el Catàleg UdL

Goig

. Composició poètica cantada generalment en llaor de la Mare de Déu o d’un sant.

. Full on hi ha impresos uns goigs

Romanç

   . Narració novel·lesca extensa, en vers o prosa, de les aventures d’un heroi.

   . Narració de fets generals o atribuïts a personatges concrets, d’ample predicament entre la gran massa social, que la rep per conducte oral o imprès.

Llegats

   Materials, senyals i sentiments produïts per generacions que ens han precedit i que ena han arribat amb el deure i la necessitat de preservar i conservar. Per pensar i repensar. Per aprendre del passat. Per defugir dels errors passats.

El cartell

El valor dels llegats

   El patrimoni dels llegats esdevé un capital importantíssim per a la societat en el seu conjunt.

   Els llegats poden servir per posar en valor el passat i el present d’un territori, així com per construir el seu futur.

   Els llegats permeten visualitzar les transformacions en els rols socials. Família, escola, empresa, institucions, àmbit local i més enllà de les seves fronteres reals i mentals.

   Els llegats: documents històrics per preservar la memòria col·lectiva.

Imaginari Sol -Torres

Escenaris

Paisatges

Records

Passat

Urbanisme

Continents

Continguts

Pensament

Ideologia

Imaginari

Enllaços biblioguia Fons

Contingut del Fons

   El fons conté monografies (5.739 monografies modernes i 1.391 de fons antic), opuscles (4.300), romanços (217) i goigs (618), i publicacions periòdiques (1.200 títols corresponents a 11.844 exemplars), que abasten números des del segle XIX a l’actualitat. El fons es divideix en dos grans blocs: obres de temàtica lleidatana i no lleidatana.

Periode del fons: 1567-2005

Publicacions periòdiques

     Publicacions editades en fascicles successius numerats amb periodicitat fixa o variable i diversa en temàtica. Una publicació periòdica (en color o en blanc i negre) es compon d'una varietat d'articles sobre temàtiques diverses o sobre algun tema específic. Generalment és produïda i editada per una editorial, i la seva periodicitat pot ser, setmanal, bisetmanal, quinzenal, mensual, etcètera.

Contacte

Resultado de imagen de location icon Biblioteca de Cappont    Resultado de imagen de telephone icon +34 973 00 35 12   Resultado de imagen de e-mail icon bibcc@sbd.udl.cat

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons