Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Llegat Sol -Torres: Exposició bibliogràfica

Introducció

  El 13 de maig de 2004 el matrimoni dels cronistes lleidatans Romà Sol i Clot i Carme Torres i Graell van fer donació del seu fons bibliogràfic a la Universitat de Lleida.

   El mateix mes de juny s'inicià l'inventari in situ de la donació en el domicili del matrimoni Sol-Torres i al febrer de 2008 s'inaugurà l'espai del llegat a la Biblioteca de Lletres.

   Des de la unitat de Biblioteca i Documentació, us presentem l'exposició bibliogràfica: Llegat Sol-Torres, on podreu gaudir d'aquesta petita mostra que hem triat entre un fons extens. Un recorregut on hi és present la vida lleidatana i d’arreu en tots els àmbits: opuscles, romanços, goigs, publicacions periòdiques i un llarg i ric etcètera de llibres de la literatura catalana.

   La podeu visitar, del 4 de febrer al 30 d'abril, tot passejant pel passadís del Claustre La Pensativa de l'Edifici Rectorat.

   Una exposició que vol, també, retre homenatge a totes aquelles persones que han estat i són salvaguardes de la nostra memòria col·lectiva.

   Per a més informació podeu consultar la biblioguia que hem preparat.

Hi sou tots convidats.

El llegat

Fons Romà Sol - Carme Torres

Consulta: Biblioteca de Lletres

Data d'ingrés: 2004

Donació mitjançant conveni del matrimoni format per Romà Sol i  Carme Torres a la Universitat de Lleida el 13 de maig de 2004.

El juny de 2004 s'inicià l'inventari in situ de la donació en el domicili del matrimoni Sol-Torres.

El febrer de 2008 s'inaugurà l'espai del llegat a la Biblioteca de Lletres.

Consulteu en el Catàleg UdL

Goig

. Composició poètica cantada generalment en llaor de la Mare de Déu o d’un sant.

. Full on hi ha impresos uns goigs

Romanç

   . Narració novel·lesca extensa, en vers o prosa, de les aventures d’un heroi.

   . Narració de fets generals o atribuïts a personatges concrets, d’ample predicament entre la gran massa social, que la rep per conducte oral o imprès.

Llegats

   Materials, senyals i sentiments produïts per generacions que ens han precedit i que ena han arribat amb el deure i la necessitat de preservar i conservar. Per pensar i repensar. Per aprendre del passat. Per defugir dels errors passats.

El cartell

El valor dels llegats

   El patrimoni dels llegats esdevé un capital importantíssim per a la societat en el seu conjunt.

   Els llegats poden servir per posar en valor el passat i el present d’un territori, així com per construir el seu futur.

   Els llegats permeten visualitzar les transformacions en els rols socials. Família, escola, empresa, institucions, àmbit local i més enllà de les seves fronteres reals i mentals.

   Els llegats: documents històrics per preservar la memòria col·lectiva.

Imaginari Sol -Torres

Escenaris

Paisatges

Records

Passat

Urbanisme

Continents

Continguts

Pensament

Ideologia

Imaginari

Enllaços biblioguia Fons

Contingut del Fons

   El fons conté monografies (5.739 monografies modernes i 1.391 de fons antic), opuscles (4.300), romanços (217) i goigs (618), i publicacions periòdiques (1.200 títols corresponents a 11.844 exemplars), que abasten números des del segle XIX a l’actualitat. El fons es divideix en dos grans blocs: obres de temàtica lleidatana i no lleidatana.

Periode del fons: 1567-2005

Publicacions periòdiques

     Publicacions editades en fascicles successius numerats amb periodicitat fixa o variable i diversa en temàtica. Una publicació periòdica (en color o en blanc i negre) es compon d'una varietat d'articles sobre temàtiques diverses o sobre algun tema específic. Generalment és produïda i editada per una editorial, i la seva periodicitat pot ser, setmanal, bisetmanal, quinzenal, mensual, etcètera.

Contacte

Resultado de imagen de location icon Biblioteca de Cappont    Resultado de imagen de telephone icon +34 973 00 35 12   Resultado de imagen de e-mail icon bibcc@sbd.udl.cat

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons