Skip to Main Content

Setmana Internacional de l'Accés Obert 2023: Inici

Inici

La International Open Access Week, és una iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) en el món acadèmic i de la recerca. Aquest any el lema és Community over commercialization i és una oportunitat per unir-nos, actuar i conscienciar sobre l'intercanvi equitatiu de coneixement i l'accés obert: accés gratuït, immediat i en línia als resultats de la recerca acadèmica i el dret de reutilitzar aquests resultats.

#OAWeek       #OAWeek23    

Activitats formartives

T'oferim la sessió "Cafè amb dades", en aquesta ocasió coneixeràs el repositori de dades de recerca CORA.RDR que permet publicar dades de recerca de manera FAIR, complint amb els requisits de les agències de finançament.

La sessió començarà amb una breu presentació, seguida d'un espai dedicat a respondre totes les preguntes o dubtes que tinguis sobre la publicació de les teves dades de recerca a CORA.RDR. Et recomanem que portis el teu ordinador portàtil.

La sessió s'adreça a investigadors en formació i PDI de la UdL.

 

Enllaç a la inscripció

 

 

 

 


Altres activitats formatives online

Sense dades, no hi ha projecte: triomfa amb la gestió de dades de la teva recerca i presenta un bon Pla de Gestió de dades (PGD)

Organitza: UPF

Dimarts 24, 14:30h (sessió en català): enllaç a la inscripció

Dimecres 25, 15:00h (sessió en català): enllaç a la inscripció

Dijous 26, 16:00 (sessió en anglès): enllaç a la inscripció

---

Dimarts 24 d'octubre de 11:00h a 12:00h

Dades obertes en Humanitats i Ciències Socials: una mirada des de les trinxeres

Organitza: Grup Operatiu Ciència Oberta de la UOC

Enllaç a la inscripció

---

Dimecres 25 d'octubre de 10:00h a 13:30h

Dades de recerca: allò que cal saber

Organitza: Servei de Biblioteques de la UAB

Enllaç a la inscripció (abans del 23 d'octubre)

 ---

Dimecres 25 d'octubre de 9:45h a 17:30h

Los retos de la Ciencia Abierta en la Investigación

Organitza: Instituto de Investigación Avanzada sobre Evaluación de la Ciencia (INAECU), Universidad Autónoma de Madrid i Universidad Carlos III de Madrid 

Enllaç a la inscripció

---

Dijous 26 d'octubre de 2023 de 12:00h a 13:30h

Innovación en prácticas de revisión por pares

Intervindrà: Pandelis Perakakis. Contratado Doctor en el Departamento de Psicología Social, del Trabajo y Diferencial de la Universidad Complutense de Madrid

Organiza: REBIUN. Grupo de Trabajo de Repositorios

Enllaç a la inscripció

CORA: Portal de Ciència Oberta a Catalunya

Entra en funcionament CORA, el portal per promoure la ciència oberta i l'accés obert en el món acadèmic i de recerca a Catalunya.

CORA neix amb la voluntat de millorar el posicionament, la visibilitat i l'impacte de la recerca duta a terme a Catalunya, però també per donar compliment a les directrius europees de transparència. És per això que CORA dona accés, des d'un lloc únic, als diferents serveis de ciència oberta que proporciona el CSUC. Sota la marca i imatge de CORA hi ha ara mateix el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC), el Repositori de Dades de Recerca (RDR), l'eiNa DMP per a l'elaboració de plans de gestió de dades, i Tesis Doctorals en Xarxa (TDX).

A més d'accés directe als portals que promouen l'accés obert en la recerca a Catalunya, CORA ofereix també informació sobre la ciència oberta a les universitats i centres de recerca al territori.

Què és CORA.RDR?

Publicar les dades a CORA.RDR

Guia de recursos educatius oberts (REO): Kit de REA

El Kit de REA proporciona informació i eines per ajudar el professorat, i també el personal de biblioteques, a entendre què són els recursos educatius oberts (REO) i com crear-los, usar-los, reutilitzar-los i compartir-los.

Contacte

Ask me about Open Access

Per qualsevol dubte
contacta amb nosaltres
a través de

repositori@udl.cat

7 dies, 7 Eines d'Accés Obert

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons