La International Open Access Week, és una iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) en el món acadèmic i de la recerca. Ofereix una oportunitat per explorar com l’accés obert pot millorar la investigació global, augmentar la visibilitat de les publicacions acadèmiques i permetre als investigadors utilitzar i reutilitzar els resultats de la investigació.
El lema d'aquest any, La Comunitat per sobre de la comercialització, continua amb l'enfocament de l'any passat, contribuir a un reconeixement cada vegada més gran de la necessitat de prioritzar enfocaments oberts que prioritzin els interessos del públic i de la comunitat acadèmica.
En aquest sentit, la Universitat de Lleida es compromet a promoure i donar suport a la ciència oberta en el marc de la institució. La seva contribució a aquest moviment és part del Pla Estratègic de la Universitat de Lleida 2030 i es concreta a través de la Política de Ciència Oberta.
Dijous 24 d'octubre de 10:00h a 14:00h Jornada: Datos de investigación: Experiencias, retos y
|
Dilluns 21 d'octubre de 20:00h a 21:00h The Influence of AI on Academic Publishing
|
Dimarts 22 d'octubre de 18:00h a 19:00h Webinar Licenças Creative Commons
|
Dimecres 23 d'octubre de 12:00h a 13:30h ABC of Open Access Publishing
|
L’objectiu del curs és proporcionar una formació bàsica sobre ciència oberta i donar eines per fer la recerca més visible, reproduïble i transparent. El curs s'adreça al PDI i als estudiants de doctorat.
Per qualsevol dubte contacta amb nosaltres a través de repositori@udl.cat. I segueix-nos a @bibliotequesUdL amb les etiquetes #OAWeek24 i OAWeek |
El Kit de REA proporciona informació i eines per ajudar el professorat, i també el personal de biblioteques, a entendre què són els recursos educatius oberts (REO) i com crear-los, usar-los, reutilitzar-los i compartir-los.
Dataset resultat d'una investigació que ha conduït al desenvolupament de materials didàctics i a la millora de les pràctiques d’ensenyament.