Skip to Main Content

Fons Ediciones Vigía

El Fons Ediciones Vigía

Fons

Fons Ediciones Vigía

Donació de l'editorial a la Universitat de Lleida mitjançant la 2a Brigada de Cooperació de la Universitat de Lleida i l'equip d'Ediciones Vigia l'any 1998.

Fons:

El donatiu està format per 50 llibres i 2 títols de revistes exemplars exclusius, mai reeditats, realitzats amb papers d'estrassa i materials rústics, il·luminats a mà, numerats i signats pels autors, amb un tiratge de només 200 exemplars en el qual participen activament els propis autors.

Els autors són cubans i internacionals, principalment dels països llatinoamericans que en el cas d'estar vius, tots els exemplars porten la seva signatura.

Diferents formats no estàndards que s'adeqüen a la decoració del llibre. La forma de lligam de les fulles és amb cola en forma vertical o apaïsada, reduint i buscant formats diferents que permetin improvisar collages.

Els materials són pobres, amb molt paper d'estrassa, papers d'embalatge, de retall de deixalles industrials integrats en la realització del document. Per il·lustrat hi incorporen robes, fulles i escorces d'arbres, llavors i fibres naturals en funció del contingut del text..

Així mateix, utilitzen cordills rústics o de diferents textures per penjar els pergamins i pòsters amb la fi de dotar al format d'una funció decorativa.

Cromàticament i llibre a llibre, els detalls dels dibuixos són il·luminats a mà, amb lletres versals i capitulars on incorporen rètols de colors.

Anys del fons: Dècada de 1990

Citeu com: "Fons Ediciones Vigía / Universitat de Lleida".

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons