Skip to Main Content

Filologia Catalana i Estudis Occitans

En aquesta guia podreu trobar tota una sèrie de recursos de l'àmbit de la filologia catalana i estudis occitans que us poden ser d'utilitat a l'hora de cursar els vostres estudis i també per realitzar els vostres treballs acadèmics.

Accés

ⓘ   Atenció! Per visualitzar aquests recursos, activa la VPN UdL (Forticlient)

Principals bases de dades

Web of Science

És una plataforma que ofereix la possibiliat de fer cerques a tot el contingut de les bases de dades multidisciplinars de l'Institut for Scientific Information (ISI): articles de revistes, patents, actes de congressos, dades químiques, eines d'avaluació i anàlisi de la informació publicada (factor d'impacte i índex d'immediatesa), recursos de gestió bibliogràfica i recursos web.

SCOPUS

Base de dades bibliogràfica produïda per Elservier que recull gairebè 14.000 publicacions d'unes 4.000 editorials internacionals. Permet la recerca simultània (opcional) a pàgines web de servidors científics (uns 180 milions provinents del cercador Scirus) i a patents de les oficines americanes i europees. Les disciplines que cobreix són: química, física, matemàtiques, enginyeria, etc.

Dialnet Plus

Base de dades de sumaris que té com a objetiu donar major visibilitat a la literatura científica hispana. Buida revistes en llengua castellana de diferents àrees del coneixement: ciències de la salut, ciències experimentals, agricultura, empresa, ciències jurídiques, ciències socials, filologies, humanitats, etc.

InDICEs CSIC

Conté les bases de dades bibliogràfiques ICYT, ISOC i IME, que contenen la producció científica publicada a Espanya des dels anys 70. Fonamentalment, recullen articles de revistes científiques, i, de manera selectiva, actes de congressos, sèries, compilacions, informes i monografies. Actualització diaria.

MLA

Base de dates produïda per la Modern Language Association (MLA) que conté publicacions acadèmiques indexades (revistes, llibres, dissertacions, pàgines web, etc.) d'abast internacional des de finals del segle XIX i principis del segle XX sobre literatura, llenguatge i llingüística, teoria literaria i crítica, retòrica, composició, folklore, arts dramàtiques (cinema, radio, televisió, teatre). 

Traces

Base de dades bibliogràfica elaborada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona. Recull tot el que es publica sobre temes de llengua i literatura catalanes, o de lingüística i crítica literària que s'hi relacionin. 

Altres bases de dades a Internet

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons