Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Dia Mundial de les Abelles: Introducció

Presentació

El 20 de Maig es celebra el Dia Mundial de les Abelles. Les abelles són de gran importància per a les persones, les plantes i el medi ambient. Elles i altres pol·linitzadors són les responsables de transportar el pol·len d'una flor a l'altra, possibilitant la producció de fruites i llavors amb més varietat i millor qualitat.

Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), alguns pol·linitzadors com les abelles, les aus i els ratpenats incideixen en el 35% de la producció agrícola mundial, elevant la producció de 87 dels principals cultius alimentaris de el món, i de molts medicaments derivats de les plantes. El 75% dels cultius de tot el món que produeixen fruites o llavors per a ús humà com a aliment depenen, al menys en part, dels pol·linitzadors.

En l'actualitat, el nombre d'abelles, pol·linitzadors i molts altres insectes està disminuint. El Dia suposa una oportunitat perquè tots promoguem accions que protegeixin i ajudin els pol·linitzadors i els seus hàbitats, incrementin la seva abundància, mantinguin la seva diversitat i donin suport als apicultors i el desenvolupament sostenible de el sector apícola. Les abelles i l'apicultura tenen un paper important en el medi ambient i la producció agrícola, en el suport als mitjans de vida rurals, la creació de llocs de treball rurals dignes i la millora de la seguretat alimentària i la nutrició.

 

Organitza: Biblioteca de l'ETSEA (Biblioteca i Documentació de la UdL)

Col·labora: Torrons i Mel Alemany, Associació d'Apicultors Lleidatans

Infografies FAO

Vida Apícola

Vida Apícola és una publicació bimestral que s'edita des de 1982. Actualment és la revista d'Apicultura més llegida pels professionals a Espanya i Amèrica Llatina. Conté articles tècnics sobre flora, biologia, maneig, sanitat, utillatge, salut, formació, gastronomia i temes històrics i d'actualitat.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons