Skip to Main Content

Dia Mundial de les Abelles: Per què cal celebrar aquest dia?

La importància de les abelles

 

20 de maig, World Bee Day, el Dia de les Abelles. Ha de ser un dia per estudiar la vida de les abelles, com comuniquen i es multipliquen. Un dia per valorar tot el que ens aporten, des de la cullerada de mel que posem a la torrada o la cera amb què ens podem il·luminar, passant per la gelea reial, el verí, el pol·len o el pròpolis que recol·lecten.

El 20 de maig vol remarcar el paper pol·linitzador de les abelles, la seva importància en la multiplicació de les plantes i la qualitat de les collites o en la biodiversitat dels diferents hàbitats.

 El 20 de maig ens vol recordar que, perquè les abelles puguin desenvolupar  òptimament les seves aptituds, hem d’afavorir el seu benestar i per això  hem de modificar les nostres actuacions en l'àmbit mediambiental.

El 20 de maig vol reclamar que les abelles siguin considerades un factor de producció del sector agrícola i ens permet assegurar que les abelles són fonamentals per als ecosistemes.

El 20 de maig, un dia de suport al sector apícola i a l’apicultura sostenible.

 

Astrid Ballesta,  professora del Departament d'Hortofruticultura, Botànica i Jardineria de la UdL.
 

Imatge: Honey bee on fall aster USDA NRCS Montana [Public Domain Mark 1.0] via Flickr
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons