Skip to Main Content

Fons Màrius Torres

Fons Màrius Torres

Fons

Fons Màrius Torres
Consulta: Biblioteca de Lletres
Data d'ingrés: 2001, 2017

Donació mitjançant conveni de Víctor Torres i Pereña, germà del poeta Màrius Torres, a la Universitat de Lleida el 14 de juny de 2001.

Donació mitjançant conveni de M. Gràcia Ponsa Figueras, neboda de Mercè Figueras (la Mahalta dels poemes), a la Universitat de Lleida el 14 de juny de 2001.

Donació mitjançant conveni de Núria Sales i Folch, hereva de Joan Sales (Club Editor), primer editor de les poesies de Màrius Torres, a la Universitat de Lleida el 26 d'octubre de 2017.

Donació mitjançant conveni d'Helena Malagon Pereña, filla d'Helena Pereña (cosina de Màrius Torres) a la Universitat de Lleida el 7 d'octubre de 2019.

Fons

Conté documentació personal i familiar (biblioteca, fotografies, partitures, correspondència, etc.), obra de creació (poesies, articles, traduccions, obra de teatre inèdita, etc.), obra de recepció (edicions de l’obra, antologies, traduccions, estudis, cartells, tríptics, etc.), obra plàstica i mobiliari.

El material donat per M. Gràcia Ponsa Figueras conté la correspondència adreçada pel Màrius Torres a Mercè Figueras i Bassols; quaderns de poemes i contes escrits per Màrius i obsequiats a Mercè , documentació del sanatori (reglament, preus dels àpats i serveis) i altre material.

El material donat per Núria Sales i Folch conté autògrafs literaris de Màrius Torres i la correspondència d’aquest poeta enviada a Joan Sales.

El material donat per Helena Malagon Pereña conté autògrafs literaris i  la correspondència de Màrius Torres a la seua cosina Helena Pereña Pàmies, al seu marit Javier Malagon i a una amiga del matrimoni escrites entre 1937 i el 1948.

Anys del fons: 1928-2000

Citeu com: "Fons Màrius Torres / Universitat de Lleida".

Fons Màrius Torres en imatges

Fons Màrius Torres
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons