Difondre un treball científic és important perquè incrementa la visibilitat dels autors i les institucions.
Algunes accions que pots dur a terme per a difondre el teu pòster són:
Les noves tecnologies afavoreixen la difusió dels treballs acadèmics; els codis QR permeten la descàrrega del pòster en format digital als dispositius mòbils, o bé l'accés a informació complementària (perfils de l'autor o autors, bibliografia utilitzada, treballs publicats, etc.).
La descàrrega d'aquesta informació permet maximitzar el valor científic del pòster a la vegada que facilita informació sobre quantes persones s'han interessat en el teu treball.
Crear un codi QR és molt senzill:
Les xarxes socials acadèmiques s'han convertit en una plataforma de difusió de gran importància dins de la comunitat científica perquè:
Hi ha multitud de xarxes socials acadèmiques, algunes de les principals són Academia.edu, ResearchGate, Publons i MyScienceWork.
Un repositori és un sistema d'informació que emmagatzema, organitza, manté i preserva materials científics i acadèmics com a suport a la investigació i l'aprenentatge, alhora que garanteix l'accés a la informació.
Els repositoris digitals poden ser institucionals o temàtics i tenen com a objectius:
En ocasions els pòsters científics es presenten a congressos acompanyant a presentacions orals on es pretén donar a conèixer les pròpies investigacions i captar l'interès d'altres professionals del sector per a poder aspirar a futures col·laboracions.
Vols saber si el teu pòster ha estat un èxit i ha aconseguit una repercussió notable a la comunitat científica?
Pots utilitzar els següents indicadors per avaluar-ho: