Skip to Main Content

A la recerca d'un món millor: Desenvolupament i Cooperació

La Cooperació en la comunitat universitària

 

   La unitat de Desenvolupament i Cooperació depèn de la Coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació. Va nèixer l'any 1994 amb la finalitat de sensibilitzar, formar i afavorir la solidaritat de la comunitat universitària i la ciutadania envers la situació de desigualtat, existent en les relacions Sud-Nord. Entenem que la cooperació al desenvolupament és una part essencial del compromís social de la Universitat. En els seus Estatuts, la Universitat de Lleida fa seu aquest compromís quan afirma que: "La Universitat de Lleida promou la cooperació en els camps de la docència, la recerca, la tecnologia i la cultura amb els pobles i els col·lectius menys desenvolupats amb la finalitat de reduir la diferència entre els pobles i potenciar l'educació allà on més la necessiten, tot fomentant valors de solidaritat basats en l'enriquiment mutu" (article 6.3).

    La UdL treballa per assolir l'objectiu comú de visibilitzar i posicionar la feina que es fa a la universitat en l'àmbit de l'Agenda 2030

Agenda 2030: objectius de desenvolupament sostenible

   El 25 de setembre del 2015 va tenir lloc la Cimera de Desenvolupament Sostenible en la qual els 193 estats membres de l’Organització de Nacions Unides (ONU) van arribar a un consens respecte del document final d’una nova agenda de desenvolupament sostenible titulat "Transformar el nostre món: l’Agenda de 2030 per al Desenvolupament Sostenible". Aquesta agenda, que conté 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 metes, servirà com a pla d’acció perquè la comunitat internacional i els governs promoguin la prosperitat i el benestar comú en els propers 15 anys.

Una dècada per actuar

   Lectura de poemes per Rosa Fabregat, Núria Mina, Carles M. Sanuy, Akior Santos i Jorge Riechmann, amb presentació a càrrec de Julian Acebrón en el Marc de la Jornada de la Universitat de Lleida "Agenda 2030:una dècada per actuar"

L'agenda 2030 a la nostra Universitat

Declaració Emergència Climàtica

   (…) Fem la proposta que la UdL reconegui i declari l’estat d’emergència climàtica. Un cop aprovada aquesta proposta, la UdL haurà de presentar en els propers mesos un pla d’actuació transversal amb mesures adreçades a millorar la protecció del medi ambient i a conscienciar la societat de la situació de crisi ambiental i dels greus problemes que poden anar sorgint.

Universitat de Lleida, juliol del 2019

Transversalitat, l'eina de la UDL

Treballar des de la transversalitat

Per la fi de la pobresa

A  favor de la salut i del benestar

Energia neta

Acció pel clima

Reduir les desigualtats entre homes i dones

Temàtica de gènere

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons