Skip to Main Content

A la recerca d'un món millor: Branques d'un mateix arbre

Un objectiu comú

   L’espai del Projecte Agenda 2030-ODS, una zona creada amb la voluntat d’unir esforços i la responsabilitat de fer xarxa per treballar en comú els 17 ODS continguts en l'Agenda 2030. És una eina per abordar els grans reptes que té plantejats la humanitat, i en particular l'emergència climàtica, i avançar en la transformació cap a una societat més igualitària, justa, democràtica i respectuosa amb els drets humans i el medi ambient.

Les unitats vinculades son: Biblioteca UDL, Comissió de Sostenibilitat i Emergència Climàtica, Desenvolupament i Cooperació, UDLXTOTHOM.

L'impacte del canvi climàtic

   L’abril d’enguany, Fina Ambatlle, membre de l’equip tècnic del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, va oferir una conferencia sobre els “Efectes del canvi climàtic en la salut de les persones” dins de la 10a Setmana de la Sostenibilitat i la Salut.

   La Setmana de la Sostenibilitat i la Salut de la UdL és fruit de la consciència creixent cap al nostre entorn: la Universitat com a centre formador d’estudis superiors, és una entitat clau que ha d’actuar com a exemple per a la resta de la societat mitjançant la recerca de solucions a la manca de recursos naturals i als problemes mediambientals. Per aquest motiu, ha de prendre part en la lluita contra el Canvi Climàtic i el malbaratament de recursos naturals i energètics, la sostenibilitat i el millor ús i aprofitament dels recursos disponibles tenint present com a premissa el respecte al Medi Ambient.

Biblioteca UDL

  L’Agenda 2030 és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada per Nacions Unides el 2015, inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir el 2030. 

   Els ODS cobreixen la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i aborden cinc grans àmbits: planeta, persones, prosperitat, pau i aliances.

   La nostra Universitat va sumar-se al Projecte de l’Agenda 2030 amb la voluntat d’unir esforços i amb la responsabilitat de fer xarxa per treballar en comú els disset objectius establerts en la que, sens dubte, és una eina potent que pot a ajudar a avançar en la transformació cap a una societat més igualitària, justa, democràtica i respectuosa amb els drets humans i el medi ambient.

  I és amb aquesta voluntat que, des de la unitat de Biblioteca i Documentació, ens hi hem volgut sumar amb l'elaboració d'una biblioguia a manera d'introducció generalista.

   La biblioguia s'ha confeccionat amb un objectiu didàctic on es pretén informar i difondre el paper clau de les biblioteques universitàries en l’assoliment dels objectius i reptes de l’Agenda 2030.  

   Cliqueu aquí l'enllaç de la biblioguia.

  

Tot el món ha d’implicar-s’hi en benefici de: les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i el partenariat.

Centre Dolors Piera

Els objectius del Centre Dolors Piera són:

Sensibilitzar la comunitat universitària sobre les desigualtats existents entre dones i homes

Promocionar la recerca i la docència en gènere

Promoure polítiques d’igualtat de gènere

Motivar la inclusió de la perspectiva de gènere a la docència, la recerca i la gestió

Contribuir a la formació de professionals que incloguin la perspectiva de gènere en la seva activitat professional i en la seva vida personal

Contribuir a la transformació de la realitat per a una societat més justa i igualitària

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons