By: Teatrescorxador
(c/ Lluís Companys, s/n), obra de l’arquitecte tarragoní Francesc de Paula Morera i Gatell.
Del començament del segle XX (Plaça de la Sal, cantonada Clot de les Monges), que sobresurt per la bellesa de la forja i l’ús de motius florals i geomètrics en els seus estucats.
Arquitecte: Francesc de Paula Morera i Gatell.
Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida).
Avinguda Blondel, paral·lela al riu. Àmplies finestres i ornamentació de pedra.
Arquitecte: Francesc de Paula Morera i Gatell.
un conjunt de tres edificis de dues plantes amb àmplia tribuna, construïts el 1914 i on destaca la utilització del marbre.
Arquitecte: Francesc de Paula Morera i Gatell.
L’edifici modernista de la Meta està inclòs en el Pla Especial i Catàleg dels elements històrics artístics de Lleida, data dels anys 1913-1915 i és obra de Francesc P. Morera i Gatell. Es tracta d’un edifici compacte de planta rectangular amb semi-soterrani i quatre plantes d’alçada. Els materials de construcció són pedra, obra arrebossada, totxo vist, rajola valenciana i teula àrab. Una mostra d’arquitectura industrial d’estil modernista única a Lleida.
És un edifici del 1920, construït per l’arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell. Actualment, el Mercat està protegit: forma part del Catàleg d’Edificis d’Interès Històric i Artístic de Lleida i està declarat Bé Cultural d’Interès Local, d’acord amb la Llei del Patrimoni Cultural Català.
(c/Major,cantonada c/ Cavallers), on destaca la decoració de la façana amb motius florals en pedra. Arquitecte Lamolla.
Plaça Sant Francesc, amb una majestuosa tribuna a la planta principal decorada amb vitralls, rajoles, fusta i forja.
Arquitecte: Francesc de Paula Morera i Gatell.
També coneguda com la Casa de la Lira per la forma de la seva façana.
Arquitecte: Francesc de Paula Morera i Gatell.
Turisme de Lleida ( Ajuntament de Lleida )
Data de 1921 i és coneguda popularment com “La Vinícola” per l’activitat comercial que hi havia als baixos de l’edifici.
L’edifici de l’antic Hotel Palace, encarregat el 1912 per Eduard Aunós, és obra original de l’arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell. Des de 1915, i durant molts anys, la casa Aunós fou un immoble dedicat a l’hostaleria, amb un cafè, un restaurant i una sala de festes que van ser un punt neuràlgic de la vida social de la ciutat.
Entre el 1972 i el 74 l’edifici és remodelat integralment pels arquitectes Lluís Domènech Girbau, Ramon M. Puig Andreu i Lauri Sabater Andreu per convertir-lo en una sucursal bancària primer i oficines municipals després. En aquest procés es substitueix l’estructura inicial de parets de càrrega amb crugies petites, i la distribució dels patis de ventilació i de les dependències de l´hotel, per una nou arranjament que permet unes plantes del tot lliures i una ocupació plena del volum admès per la normativa urbanística.