Skip to Main Content

Convocatòries de recerca i publicació en obert

Convocatòries de recerca a la UdL

El Programa Horitzó 2020, en l'article 29,Dissemination of results –Open Access- visibility of EU funding, requereix que els investigadors que participen en projectes finançats per la Unió Europea han de fer públics els resultats científics obtinguts en el marc del projecte.

A nivell nacional, la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, en l'article 37, i les convocatòries de projectes del Plan Nacional demanen fer públics en accés obert les publicacions que recullen els resultats dels projectes.

La UdL posa a disposició dels investigadors el repositori institucional, Repositori Obert UdL, perquè puguin publicar en accés obert els resultats dels seus projectes.

 

Com dipositar un document al repositori?

Disposeu de dues opcions per dipositar un document al Repositori Obert UdL

Opció 1: Dipositar un document directament al Repositori Obert UdL:

  • Accediu al repositori amb el vostre usuari i contrasenya de la UdL (LDAP) *
  • Al menú de l'esquerra seleccioneu Nou - Ítem i escolliu la col·lecció que us aparegui
  • Ompliu el formulari amb les dades del document i per acabar cliqueu al botò de Dipòsit.
  • La biblioteca revisarà i completarà les metadades i dispositarà el document al Repositori Obert UdL respectant les polítiques editorials i, en cas que sigui necessari, en restringirà temporalment l'accés públic al text complet.

* La primera vegada que vulgueu dipositar al repositori haureu de contactar amb repositori@udl.cat 

Opció 2: Dipositar un article a través del GREC: *

  • Introduïu les dades de la vostra publicació al GREC​ i adjunteu la versió adequada de l'article en format pdf (des de "Visualitzar el registre").
  • La biblioteca ho dispositarà al Repositori Obert UdL respectant les polítiques editorials i, en cas que sigui necessari, en restringirà temporalment l'accés públic al text complet.
  • ​És visualitzarà al Portal de la Recerca de Catalunya

* A través del GREC només es poden dipositar articles. 

Quina versió de l'article heu de dipositar?

  • La versió final en el cas que l'article s'hagi publicat en accés obert amb una Llicència Creative Commons.
  • En el cas que l'article no s'hagi publicat en accés obert, la darrera versió que heu enviat després del procés de peer review, sense les marques de l'editorial. Aquesta versió rep noms diferents: postprint author's final draft, author accepted manuscript, accepted version, postprint, etc.

​​​​​​​

Versions dels articles científics i accés obert

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons