Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Convocatòries de recerca i publicació en obert

Convocatòries de recerca a la UdL

El Programa Horitzó 2020, en l'article 29,Dissemination of results –Open Access- visibility of EU funding, requereix que els investigadors que participen en projectes finançats per la Unió Europea han de fer públics els resultats científics obtinguts en el marc del projecte.

A nivell nacional, la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, en l'article 37, i les convocatòries de projectes del Plan Nacional demanen fer públics en accés obert les publicacions que recullen els resultats dels projectes.

La UdL posa a disposició dels investigadors el repositori institucional, Repositori Obert UdL, perquè puguin publicar en accés obert els resultats dels seus projectes.

 

Com dipositar un article al repositori?

Per dipositar un article al Repositori Obert UdL cal fer-ho via GREC.​

Com ho heu de fer un cop l'article s'ha publicat?

  • Introduïu les dades de la vostra publicació al GREC​ i adjunteu la versió final de l'autor postprint  en format pdf.(des de "Visualitzar el registre").
  • El dipòsit ha de ser immediat quan l'article s'ha publicat.
  • La biblioteca ho dispositarà al Repositori Obert UdL, respectant les polítiques editorials, encara que se n'hagi de restringir temporalment l'accés públic al text complet.
  • ​És visualitzarà al Portal de Recerca de Catalunya

Quina versió de l'article heu de dipositar?

  • La darrera versió de l'article que heu enviat després del procés de peer review, sense les marques de l'editorial. Aquesta versió rep noms diferents: postprint author's final draft, author accepted manuscript, accepted version, postprint, etc.

Versions dels articles científics i accés obert

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons