Skip to Main Content

Convocatòries de recerca i publicació en obert

Legislació i normativa

Projectes europeus, l'article 29.2 de l'Horitzó 2020 Model Grant Agreement, assenyala explícitament el requisit que els investigadors que participen en projectes finançats per la Unió Europea han de fer públics en un repositori els articles científics peer-reviewed publicats en el marc del projecte.

Projectes nacionals, l'article 37 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació,, assenyala que els investigadors que participen en projectes competitius nacionals han de fer pública una versió digital dels seus articles acceptats per les revistes al més aviat possible i com a molt tard dotze mesos després de la data oficial de publicació.

Política Institucional d'accés obert de la Universitat de Lleida (Acord 124/2012). Aprovada pel  Consell de Govern de 30 de maig de 2012,

Des de les biblioteques us podem ajudar

Biblioteca de Cappont
Teresa Solsona: teresa.solsona@udl.cat ; Ext. 3513

Biblioteca de Ciències de la Salut 
M. Carmen Molina: mariadelcarmen.molina@udl.cat ; Ext. 2255

Biblioteca de l'ETSEA 
Elionor Vilalta: etsea@sbd.udl.cat ; Ext. 2516
Rosa Xandri: cde@sbd.udl.cat ; Ext. 2517

Biblioteca de Lletres 
Eva García: eva.garcia@udl.cat ; Ext. 2132

Idioma

  Español

  English

La traducció d'aquesta pàgina és mitjançant el traductor de Google 

Convocatòries de recerca a la UdL

El Programa Horitzó 2020, en l'article 29,Dissemination of results –Open Access- visibility of EU funding, requereix que els investigadors que participen en projectes finançats per la Unió Europea han de fer públics els resultats científics obtinguts en el marc del projecte.

A nivell nacional, la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, en l'article 37, i les convocatòries de projectes del Plan Nacional demanen fer públics en accés obert les publicacions que recullen els resultats dels projectes.

La UdL posa a disposició dels investigadors el repositori institucional, Repositori Obert UdL, perquè puguin publicar en accés obert els resultats dels seus projectes.

 

Com dipositar un document al repositori?

Disposeu de dues opcions per dipositar un document al Repositori Obert UdL

Opció 1: Dipositar un document directament al Repositori Obert UdL:

  • Accediu al repositori amb el vostre usuari i contrasenya de la UdL (LDAP) *
  • Al menú de l'esquerra seleccioneu Nou - Ítem i escolliu la col·lecció que us aparegui
  • Ompliu el formulari amb les dades del document i per acabar cliqueu al botò de Dipòsit.
  • La biblioteca revisarà i completarà les metadades i dispositarà el document al Repositori Obert UdL respectant les polítiques editorials i, en cas que sigui necessari, en restringirà temporalment l'accés públic al text complet.

* La primera vegada que vulgueu dipositar al repositori haureu de contactar amb repositori@udl.cat 

Opció 2: Dipositar un article a través del GREC: *

  • Introduïu les dades de la vostra publicació al GREC​ i adjunteu la versió adequada de l'article en format pdf (des de "Visualitzar el registre").
  • La biblioteca ho dispositarà al Repositori Obert UdL respectant les polítiques editorials i, en cas que sigui necessari, en restringirà temporalment l'accés públic al text complet.
  • ​És visualitzarà al Portal de la Recerca de Catalunya

* A través del GREC només es poden dipositar articles. 

Quina versió de l'article heu de dipositar?

  • La versió final en el cas que l'article s'hagi publicat en accés obert amb una Llicència Creative Commons.
  • En el cas que l'article no s'hagi publicat en accés obert, la darrera versió que heu enviat després del procés de peer review, sense les marques de l'editorial. Aquesta versió rep noms diferents: postprint author's final draft, author accepted manuscript, accepted version, postprint, etc.

​​​​​​​

Versions dels articles científics i accés obert

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons