Skip to Main Content

Identificadors i perfils d'autor

Què són els identificadors d'autor?

Són identificadors individuals que permeten distingir els responsables dels treballs científics i facilita un enllaç que permet accedir a les dades personals, la producció científica i les activitats professionals realitzades en diferents grups de recerca o institucions.

Així, els identificadors d'autor permeten:

  • Normalitzar el nom i la filiació de l'autor
  • Corregir errades d'identificació en els noms de l'autor o de la institució
  • Agrupar totes les publicacions d'un mateix autor
  • Augmentar la visibilitat de l'autor i de les seves publicacions 

Què són els perfils d'autor?

És una pàgina web on apareixen el nom de l'investigador i un número que l'identifica de forma unívoca. La informació sobre l'autor es completa afegint-hi dades biogràfiques, paraules clau de la seva àrea de recerca, institucions vonculades amb l'autor, llista de publicacions i projectes de recerca.

L'objectiu dels perfils d'autor és evitar l'ambigüitat de noms i els errors d'associació amb publicacions. La creació i gestió d’un perfil d’autor porporciona als autors control sobre la informació disponible sobre ells mateixos i assegura que tothom trobarà informació correcta i completa de la seva investigació. Ofereix infomació diversa, com ara variants del nom, afiliació institucional, informació de contacte, interessos de recerca, informació laboral o llistes de publicacions.

Hi ha diferents tipus de plataformes amb perfils d'autor:

  • Comunitats d'investigadors com ara Academia.edu o ResearchGate
  • Gestors bibliogràfics amb funció social com ara Mendeley
  • Cercadors d'Internet amb perfils d'autor com ara Google Scholar
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons