Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Identificadors i perfils d'autor

Què són els identificadors d'autor?

Són identificadors individuals que permeten distingir els responsables dels treballs científics i facilita un enllaç que permet accedir a les dades personals, la producció científica i les activitats professionals realitzades en diferents grups de recerca o institucions.

Així, els identificadors d'autor permeten:

  • Normalitzar el nom i la filiació de l'autor
  • Corregir errades d'identificació en els noms de l'autor o de la institució
  • Agrupar totes les publicacions d'un mateix autor
  • Augmentar la visibilitat de l'autor i de les seves publicacions 

Què són els perfils d'autor?

És una pàgina web on apareixen el nom de l'investigador i un número que l'identifica de forma unívoca. La informació sobre l'autor es completa afegint-hi dades biogràfiques, paraules clau de la seva àrea de recerca, institucions vonculades amb l'autor, llista de publicacions i projectes de recerca.

L'objectiu dels perfils d'autor és evitar l'ambigüitat de noms i els errors d'associació amb publicacions. La creació i gestió d’un perfil d’autor porporciona als autors control sobre la informació disponible sobre ells mateixos i assegura que tothom trobarà informació correcta i completa de la seva investigació. Ofereix infomació diversa, com ara variants del nom, afiliació institucional, informació de contacte, interessos de recerca, informació laboral o llistes de publicacions.

Hi ha diferents tipus de plataformes amb perfils d'autor:

  • Comunitats d'investigadors com ara Academia.edu o ResearchGate
  • Gestors bibliogràfics amb funció social com ara Mendeley
  • Cercadors d'Internet amb perfils d'autor com ara Google Scholar
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons