Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Dia Mundial de l'Aigua: Introducció

Presentació

Des del 1993 se celebra, cada 22 de març, el Dia Mundial de l'Aigua. Així ho va establir les Nacions Unides amb l'objectiu de promoure la importància de l'aigua dolça al planeta. A més, la commemoració d'aquest dia dóna suport a l'assoliment de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 6, la finalitat del qual és garantir l'accés a l'aigua neta i un sanejament adequat a tota la població mundial abans del 2030.

A més, la commemoració d'aquest dia pretén recordar la importància del compliment de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 6. Aquestes són algunes metes que cerca assolir aquest ODS fins al 2030

  • Aconseguir l'accés universal i equitatiu a l'aigua potable de tota la població
  • Millorar la qualitat de l'aigua reduint la contaminació, eliminant-ne el vessament i minimitzant l'emissió de productes químics i materials perillosos.
  • Augmentar l'ús eficient dels recursos hídrics en tots els sectors i assegurar la sostenibilitat de l'extracció i l'abastament d'aigua dolça per fer front a l'escassetat.
  •  Protegir i restablir els ecosistemes relacionades amb l'aigua, inclosos els boscos, les muntanyes, els aiguamolls, els rius, els aqüífers i els llacs.

 
El tema del Dia Mundial de l'Aigua 2022 són les aigües subterrànies, i el títol de la campanya és "Aigües subterrànies: fer visible allò invisible"

Organitza: Biblioteca de l'ETSEA (Biblioteca i Documentació de la UdL)

Col·labora:Grup de Recerca de Dinàmica Fluvial RIUS,  Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl

Manifest per les aigües subterràries a España

Podeu llegir el manifest aquí: 

Infografies

Hidrogeologia: la ciència de les aigües subterrànies

EL AGUA SUBTERRÁNEA O INVISIBLE - "EL AGUA INVISIBLE: UNA REALIDAD BAJO NUESTROS PIES

Invisible Groundwater – The Last Lifeline for Expanding Populations in the Face of Climate Change

UN World Water Development Report

Las Aguas subterráneas en la planificación hidrogeológica/

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons