Skip to Main Content

Fisioteràpia

Què és MBE?

La Medicina Basada en l’Evidència (MBE) és la utilització conscient, explícita i judiciosa  de la millor evidència científica clínica disponible per a la presa de decisions sobre la cura de cada pacient.

És un enfocament integral de la pràctica clínica, a través de la qual el professional de la salut utilitza la seva experiència i les seves habilitats; i la complementa amb la millor evidència científica disponible, per a poder prendre decisions conjuntament amb el seu pacient, d’acord amb les seves preferències i prioritats (1).

cc Fuster

(1) Sackett, D. L., Strauss, S. E., Richardson, W. S., Rosenberg, W., & Hayes, R. B. (2000). Evidence-based medicine: How to practice and teach EBM (2nd ed.). Edinburgh: Churchill Livingstone.

Bases de Dades MBE

PEDro

És una base de dades de fisioteràpia basada en l'evidència que proporciona referències bibliogràfiques amb resum d'assaigs clínics controlats i revisions sistemàtiques en fisioteràpia.

Guia de consulta

CINAHL Plus

Base de dades bibliogràfica d'infermeria i ciències de la salut. Conté articles publicats en revistes especialitzades d'infermeria en llengua anglesa, les publicacions de l'American Nurses Association and the National League for Nursing, i revistes de 17 disciplines relacionades.
Inclou articles de revistes, monografies, tesis, ponències i comunicacions.

Accés a la biblioguia

PUBMED

Base de dades produïda per la National Library of Medicine (EUA). Conté uns 30 milions de referències d’articles mèdics publicats en 4.600 publicacions en sèrie de l’àmbit de la biomedicina, especialment dels EUA i altres 70 països.

Accés a la biblioguia

Cochrane Library

Conjunt de bases de dades bibliogràfiques, de resum i d'articles a text complet sobre medicina basada en l'evidència

La base de dades The Cochrane Database of Systematic Reviews està parcialment traduïda al castellà.
Subscripció realitzada pel 'Ministerio de Sanidad'.

National Guideline Clearinghouse

Base de dades de guies de practica clínica basada en l'evidència.

Guia de consulta

 

Revisions sistemàtiques

Si esteu pensant a realitzar una Revisió d'un tema (revisió sistemàtica, revisió bibliogràfica, scooping review,..) podeu consultar la Biblioguia Revisions Sistemàtiques.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons