Web of Science és una plataforma que ofereix la possibilitat de fer cerques a tot el contingut de les bases de dades multidisciplinars de l'Institut for Scientific Information (ISI): articles de revistes, patents, actes de congressos, dades químiques, eines d'avaluació i anàlisis de la informació publicada (factor d'impacte i índex d'immediatesa), recursos de gestió bibliogràfica i recursos web.
Per fer una cerca simple a Web of Science (WoS):
Es recomanable fer les cerques temàtiques pel camp Tema, ja que engloba els camps Título, Abstract i Descriptores.
Des de la pàgina de Resultados podeu:
Feu clic al títol d’una entrada per visualitzar-ne el registre complet:
Scopus és una base de dades de referències bibliogràfiques i cites, produïda per Elsevier. Dona accés a una col·lecció molt àmplia de literatura científica revisada per parells (peer reviewed): Life Sciences, Health Sciences, Physical Sciences i Social Sciences. També proporciona eines de mesura i avaluació de la producció científica per a investigadors.
Quan accediu a Scopus la cerca que apareix seleccionada per defecte a la pàgina principal és Document search o cerca d'articles:
La pàgina de resultats de Scopus està dividida en diverses seccions que ens permeten manejar els resultats:
Per accedir al registre d'un document, només cal clicar sobre el títol a la pantalla de resultats.
Dialnet Plus és un portal bibliogràfic que dóna visibilitat a la literatura científica d'àmbit hispà i portuguès. Tot i que el projecte integra principalment revistes, inclou diversos tipus de documents com articles de monografies col·lectives, tesis doctorals, llibres, etc.
A Dialnet podeu:
- Consultar els sumaris de les revistes.
- Accedir al text complet dels articles que té allotjats o als que enllaça a través d'una pàgina externa.
- Exportar els resultats de les vostres cerques a un gestor bibliogràfic.
- Donar-vos d'alta per rebre alertes informatives i guardar les vostres cerques.
A la pàgina d'inici, seleccioneu Buscar de la barra de navegació de la part superior.
Abans de realitzar la cerca, desplegueu les diferents opcions que el sistema ofereix (Opciones avanzadas), i seleccioneu Artículos de revistas. Introduïu els termes de cerca i acoteu, si voleu, pels diferents camps que ofereix.
Un cop feta la cerca, el sistema mostra la pantalla amb els resultats. A la part esquerra, apareixen tota una sèrie de filtres que ens permeten acotar la cerca.
Al costat de cada paràmetre trobem un número que ens indica el nombre de documents vinculats a aquesta categoria.
A cada referència podem trobar la informació següent:
Per accedir al registre d'un document, només cal clicar sobre el títol a la pantalla de resultats.
ÍnDICEs CSIC conté les bases de dades bibliogràfiques ICYT, ISOC i IME que contenen la producció científica publicada a Espanya des dels anys 70. Fonamentalment, recullen articles de revistes científiques, i, de manera selectiva, actes de congressos, sèries, compilacions, informes i monografies.
A la pàgina d'inici, seleccioneu Documentos de la barra de navegació de la part superior. La cerca que us apareix per defecte és la Búsqueda simple.
A la caixa de cerca introduiu les paraules clau o termes de cerca. Aquesta opció de consulta està orientada a cerques temàtiques, per la qual cosa el sistema us mostrarà els registres on els termes triats aparareguin als camps: Matèria, Títol del document i Resum.
En aquesta cerca no s'inclouen els camps Autor i Títol de revista.
A la pàgina d'inici, seleccioneu Documentos de la barra de navegació de la part superior i després Búsqueda avanzada.
Aquesta opció permet seleccionar el camp o els camps en els que es farà la cerca i delimitar-la mitjançant els operadors booleans més comuns: intersecció (Y), suma (O) i resta (NO). L'operador que actua per defecte és Y, però pot canviar-se per O o NO a través de la selecció del menú desplegable.
Tots els tipus de cerca generen una taula de resultats que podem ordenar, de forma ascendent o descendent, per criteris de: Rellevància, Any, Autor i Títol de revista. A la part esquerra, apareixen tota una sèrie de filtres que ens permeten acotar la cerca. Aquests filtres es poden canviar des de Seleccionar facetas.
Amb l'opció de visualització Breve el llistat presenta les dades del títol original, autors, any de publicació del document i revista. Si cliquem sobre el títol podem visualitzar tota la informació disponible de cada registre.
A més, si cliquem sobre els autors i sobre el títol de la revista, s'activen hiperenllaços que llancen noves cerques.
Al clicar damunt del títol accedim a tota la informació disponible de cada registre: títol, autor(s), filiació, resums, notes, paraules clau d'autor, etc.
MLA és una base de dates produïda per la Modern Language Association (MLA) que conté publicacions acadèmiques indexades (revistes, llibres, dissertacions, pàgines web, etc.) d'abast internacional des de finals del segle XIX i principis del segle XX sobre literatura, llenguatge i llingüística, teoria literaria i crítica, retòrica, composició, folklore, arts dramàtiques (cinema, radio, televisió, teatre).
En la pantalla d'inici de la base de dades:
1. Es pot fer una cerca simple, només omplint la primera casella
2. O bé, una cerca avançada, afegint els termes de cerca i triant el camp on cercar i combinant-los amb els operadors booleans AND, OR, NOT, en la mateixa pantalla d'inici.
3. Es pot limitar, en funció dels resultats trobats i els interessos propis.
Una vegada feta la cerca, apareixen els resultats en una llista abreujada i per ordre de rellevancia:
1. Criteris de la cerca feta
2. Una vegada feta la cerca, permet limitar a partir dels resultats obtinguts
3. Nombre de resultats
4. Llista ordenada de resultats per rellevància. Permet identificar el tipus de registre i consultar les dades principals de la publicació com ara els autor, el títol, l'editorial, any, etc.
Quan s'accedeix a veure un resultat en concret es pot consultat tota la informació disponible que inclou el registre: resum, matèries, etc. i moltes vegades, accès al text sencer del document.
Bibliographie de la littérature française (BLF). BLF és una base de dades produïda per la Biblioteca Nacional de França, la societat d'Història literaria de França i publicada per Classiques Garnier numérique. Enumera els estudis publicats des de 1998 sobre literatura francesa i francòfona des del segle XVI fins als nostres dies.
Dins la cerca simple ens dona opció de triar el camp de cerca o bé filtrar per tipus de document i especificar dates.
Els resultats es presenten en una llista abreujada, ordenada per ordre de rellevància. Clicant qualsevol camp es va al registre complet. Clcant al DOI, quan aquest es facilita, es va a l'accés al text sencer del registre.
Es poden exportar tots els resultats o només una selecció en format: HTML, pdf, MODS, Dublin Core o RIS.
Si s'entra dins un dels registres obtenim tota la informació disponible a la base de dades, entre ella el DOI i les matèries.
Els camps que inclouen el símbol d'una lupa, permeten fer una cerca del terme a la base de dades. Això passa amb els autors, les matèries, etc.
Traces és una base de dades bibliogràfica elaborada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona. Recull tot el que es publica sobre temes de llengua i literatura catalanes, o de lingüística i crítica literària que s'hi relacionin.
En la pantalla principal ens dóna opció de fer una cerca simple i també permet escollir el camp concret de cerca, entre ells es pot destacar les matèries que inclou, que són en català.
En la cerca avançada ens permet incloure més termes de cerca i combinar-los mitjançant els operadors booleans I, O i I NO.
En la pantalla de resultats se'ns mostra la cerca realitzada. El llistat de resultats es presenta en forma de llista abreujada. I permet acotar-la a cercar-la dins una col·lecció pròpia de la base de dades. També permet canviar el criteri d'ordenació. Quan s'inclou una miniatura vol dir que hi ha accès al text sencer del registre.
Accedim a tota la informació del registre disponible a la base de dades. Moltes vegades, inclou el resum i les matèries en forma d'enllaç, de manera que sí s'escull una de les matèries es cerquen tots els registres que inclouen la matèria en concret. Moltes vegades, inclou enllaç al text sencer
JSTOR és un portal de revistes electròniques d'àmbit multidisciplinari, principalment de les ciències socials i les humanitats. Proporciona el text complet del fons retrospectiu de més de 350 revistes acadèmiques en llengua anglesa i de llibres electrònics. Abast cronològic: des de l'inici de cadascuna de les publicacions. No estan disponibles els últims anys (pot variar entre 1 a 5 anys).
En la pantalla d'inici ens dóna opció de cercar a tot el contingut de la base de dades o imatges
En la cerca avançada podem afegir tants termes com vulguem, escollir el camp on cercar-los i combinar-los amb els operadors booleans AND, OR, NOT i els operadors NEAR 5, NEAR 10, NEAR 25. Filtrar per tipus de publicacions, llengua, data i temàtica general de les revistes.
En la pantalla de resultats podem veure la cerca realitzada.
Els resultats es presenten en un llistat breu de referències ordenades per rellevància, però pot canviar-se de criteri pel més nou, o bé, pel més antic. Els resultats amb la icona vermella que diu Download, tenen accés al text sencer del registre.
I es pot refinar, acotar més els resultats, segons la nostra necessitat informativa.
Quan accedim a un registre en concret podem consultar tota la informació disponible. A més, quan el document inclou el text sencer ja s'hi troba obert.
El RI OPAC és una base de dades de literatura per a l'edat mitjana. És de lliure accés per a investigacions medievals en tot l’espai lingüístic europeu que cobreix totes les disciplines.
Aquesta base de dades permet fer 2 tipus diferents de cerques avançades:
O bé: