Skip to Main Content

Com trobar informació en l'àmbit de la Facultat de Lletres

Web of Science

Web of Science és una plataforma que ofereix la possibilitat de fer cerques a tot el contingut de les bases de dades multidisciplinars de l'Institut for Scientific Information (ISI): articles de revistes, patents, actes de congressos, dades químiques, eines d'avaluació i anàlisis de la informació publicada (factor d'impacte i índex d'immediatesa), recursos de gestió bibliogràfica i recursos web.

Per fer una cerca simple a Web of Science (WoS):

 1. Seleccioneu la Base de Dades on vulgueu fer la cerca.
 2. Escriviu els termes de cerca i el camp en el que voleu cercar (podeu utilitzar operadors booleans per combinar més d'un camp).
 3. Podeu definir el període cronològic que us interessi.
 4. Podeu restringir la cerca a un o diversos índexs de cites concrets (per defecte apareixen tots seleccionats).

 

Es recomanable fer les cerques temàtiques pel camp Tema, ja que engloba els camps Título, Abstract i Descriptores.

Des de la pàgina de Resultados podeu:

 1. Fer una cerca dins els resultats obtinguts i refinar la cerca pels paràmetres que s'ofereixen: matèria, autor, publicació font, tipus de document, llengua, etc.
 2. Veure el llistat complet de resultats que compleixen els criteris de cerca que heu indicat. Des d'aquí podeu consultar les dades de la publicació (títol, autor, dades de la revista, any, número de cites rebudes). Des del menú de la part superior, es poden ordenar els resultats, exportar-los, etc.

Feu clic al títol d’una entrada per visualitzar-ne el registre complet:

 1. Des d'aquí podeu accedir al text complet, guardar, exportar, imprimir o enviar per correu-e aquest registre concret.
 2. Informació bibliogràfica: títol, autors, dades de publicació, resum, paraules clau, informació de l'autor, etc. En cas que estiguin disponibles, enllaça als perfils ResearcherID ORCID dels autors.
 3. Proporciona informació sobre la posició que ocupa la revista al Journal Citation Reports (JCR).
 4. Informació relativa a les cites rebudes per l'article.
 5. Bibliografia del document.

Scopus

Scopus és una base de dades de referències bibliogràfiques i cites, produïda per Elsevier. Dona accés a una col·lecció molt àmplia de literatura científica revisada per parells (peer reviewed): Life Sciences, Health Sciences, Physical Sciences i Social Sciences. També proporciona eines de mesura i avaluació de la producció científica per a investigadors.

Quan accediu a Scopus la cerca que apareix seleccionada per defecte a la pàgina principal és Document search o cerca d'articles:

 1. Trobareu un calaix de cerca i la possibilitat d’escollir en quin camp realitzar la consulta.
 2. Podeu afegir tants criteris de cerca com siguin necessaris i combinar els diversos camps amb operadors booleans a través del botó afegir camp.
 3. També podeu limitar la cerca per data, tipus de document o tipus d'accés.

 

 

La pàgina de resultats de Scopus està dividida en diverses seccions que ens permeten manejar els resultats:

 1. Podem editar la cerca, guardar-la o crear una alerta.
 2. Podem refinar els resultats mitjançant aquests paràmetres així com cercar dins dels resultats.
 3. Llistat complet de resultats que compleixen els criteris de cerca que hem indicat. Des d'aquí podem consultar les dades de la publicació (títol, autor, any, revista, número de cites rebudes).
 4. Des del menú de la part superior, podem ordenar els resultats, exportar-los, etc.

Per accedir al registre d'un document, només cal clicar sobre el títol a la pantalla de resultats.

 1. Des d'aquí podem accedir al text complet, guardar, exportar, imprimir o enviar per correu-e aquest registre concret.
 2. Informació bibliogràfica: títol, autors, afiliació, dades de publicació, resum i paraules clau.
 3. Referències bibliogràfiques del document. Si estan incloses a Scopus, trobarem l'enllaç als registres.
 4. Mètriques.
 5. Cites rebudes i documents relacionats.

 

Dialnet Plus

Dialnet Plus és un portal bibliogràfic que dóna visibilitat a la literatura científica d'àmbit hispà i portuguès. Tot i que el projecte integra principalment revistes, inclou diversos tipus de documents com articles de monografies col·lectives, tesis doctorals, llibres, etc.

A Dialnet podeu:
- Consultar els sumaris de les revistes.
- Accedir al text complet dels articles que té allotjats o als que enllaça a través d'una pàgina externa.
- Exportar els resultats de les vostres cerques a un gestor bibliogràfic.
- Donar-vos d'alta per rebre alertes informatives i guardar les vostres cerques.

A la pàgina d'inici, seleccioneu Buscar de la barra de navegació de la part superior. 


Abans de realitzar la cerca, desplegueu les diferents opcions que el sistema ofereix (Opciones avanzadas), i seleccioneu Artículos de revistas. Introduïu els termes de cerca i acoteu, si voleu, pels diferents camps que ofereix.

Un cop feta la cerca, el sistema mostra la pantalla amb els resultats. A la part esquerra, apareixen tota una sèrie de filtres que ens permeten acotar la cerca.

Al costat de cada paràmetre trobem un número que ens indica el nombre de documents vinculats a aquesta categoria.

 

A cada referència podem trobar la informació següent:

 • Títol: títol i subtítol del document.
 • Autor: mostra l'autor o autors del document. Si hi cliquem, enllaçarem amb la pàgina de l'autor a Dialnet.
 • Font: indica les dades corresponents a la publicació del document.
 • Altres enllaços: mostra diferents tipus d'enllaços, tot depenent de la informació de la qual disposi el sistema:
  • Resum: obre una pantalla amb el resum del document.
  • Text complet: obre un arxiu amb el text complet del document.

ÍnDICEs CSIC

ÍnDICEs CSIC conté les bases de dades bibliogràfiques ICYT, ISOC i IME que contenen la producció científica publicada a Espanya des dels anys 70. Fonamentalment, recullen articles de revistes científiques, i, de manera selectiva, actes de congressos, sèries, compilacions, informes i monografies.

A la pàgina d'inici, seleccioneu Documentos de la barra de navegació de la part superior. La cerca que us apareix per defecte és la Búsqueda simple.

A la caixa de cerca introduiu les paraules clau o termes de cerca. Aquesta opció de consulta està orientada a cerques temàtiques, per la qual cosa el sistema us mostrarà els registres on els termes triats aparareguin als camps: MatèriaTítol del document i Resum.

En aquesta cerca no s'inclouen els camps Autor i Títol de revista.

A la pàgina d'inici, seleccioneu Documentos de la barra de navegació de la part superior i després Búsqueda avanzada.

 

Aquesta opció permet seleccionar el camp o els camps en els que es farà la cerca i delimitar-la mitjançant els operadors booleans més comuns: intersecció (Y)suma (O) i resta (NO). L'operador que actua per defecte és Y, però pot canviar-se per O o NO a través de la selecció del menú desplegable.

Tots els tipus de cerca generen una taula de resultats que podem ordenar, de forma ascendent o descendent, per criteris de: Rellevància, Any, Autor i Títol de revista. A la part esquerra, apareixen tota una sèrie de filtres que ens permeten acotar la cerca. Aquests filtres es poden canviar des de Seleccionar facetas.

Amb l'opció de visualització Breve el llistat presenta les dades del títol original, autors, any de publicació del document i revista. Si cliquem sobre el títol podem visualitzar tota la informació disponible de cada registre.

A més, si cliquem sobre els autors i sobre el títol de la revista, s'activen hiperenllaços que llancen noves cerques.

Al clicar damunt del títol accedim a tota la informació disponible de cada registre: títol, autor(s), filiació, resums, notes, paraules clau d'autor, etc.

 • A la pantalla de resultats, la icona que apareix al costat del títol , ens enllaça al text complet del document.
 • Quan entrem en un registre, al costat del títol de la revista, la icona ens indica que els seus continguts estan disponibles en accés obert al lloc web de la revista.

MLA

MLA és una base de dates produïda per la Modern Language Association (MLA) que conté publicacions acadèmiques indexades (revistes, llibres, dissertacions, pàgines web, etc.) d'abast internacional des de finals del segle XIX i principis del segle XX sobre literatura, llenguatge i llingüística, teoria literaria i crítica, retòrica, composició, folklore, arts dramàtiques (cinema, radio, televisió, teatre). 

Classiques Garnier

Bibliographie de la littérature française (BLF)

BLS és una base de dades produïda per la Biblioteca Nacional de França, la societat d'Història literaria de França i publicada per Classiques Garnier numérique. Enumera els estudis publicats des de 1998 sobre literatura francesa i francòfona des del segle XVI fins als nostres dies.

Traces

Traces és una base de dades bibliogràfica elaborada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona. Recull tot el que es publica sobre temes de llengua i literatura catalanes, o de lingüística i crítica literària que s'hi relacionin. 

JSTOR

JSTOR és un portal de revistes electròniques d'àmbit multidisciplinari, principalment de les ciències socials i les humanitats. Proporciona el text complet del fons retrospectiu de més de 350 revistes acadèmiques en llengua anglesa i de llibres electrònics. Abast cronològic: des de l'inici de cadascuna de les publicacions. No estan disponibles els últims anys (pot variar entre 1 a 5 anys).                     

Regesta Imperii

 El  RI OPAC és una base de dades de literatura per a l'edat mitjana. És de lliure accés per a investigacions medievals en tot l’espai lingüístic europeu que cobreix totes les disciplines.                          

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons