Skip to main content

ORCID

Què és ORCID?

ORCID (Open Researcher and Contributor ID). Proporciona un identificador únic i permanent per a cada investigador, per tal d'evitar errors i duplicitats en els noms dels autors, a l'hora d'identificar la seva producció científica.

Aquest número, que és acceptat internacionalment, impedeix les confusions dels noms personals i afavoreix la recuperació més completa de la producció atribuïble a un únic autor.

Permet enllaçar altres perfils personals (Publons, Scopus ID, My Citations Google Scholar, etc.). L'ORCID és necessari en el registre de l'aplicació del GREC (gestió de la recerca) i pel futur Portal de Recerca de Catalunya.

 

El seu objectiu es "Resoldre el problema d'ambigüitat dels noms en la investigació i les comunicacions acadèmiques mitjançant la creació d'un registre central d'identificadors únics per a investigadors individuals i un mecanisme de vinculació obert i transparent entre ORCID i altres sistemes d'identificació d'investigadors actuals".

Més informació

ORCID i el Portal de la Recerca de Catalunya

L’adhesió a ORCID per part de les universitats catalanes facilitarà la visualització de la producció dels investigadors en el Portal de la Recerca de Catalunya, una iniciativa de la Direcció General de Recerca, en la qual CBUC i CESCA treballen conjuntament amb les universitats participants. Aquest portal permetrà la consulta conjunta de la recerca generada en aquestes universitats.

El Portal de la Recerca de Catalunya recol·lectarà la producció de recerca dels sistemes d’informació científica de les universitats catalanes per donar una visibilitat conjunta de les institucions que fan recerca, dels seus investigadors i de la seva producció científica.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons