Skip to Main Content

Tesis doctorals: publicació a TDX i al Repositori Obert UdL

Recomancions per al dipòsit de la tesi per compendi d'articles a TDX i al Repositori Obert UdL

La tesi per articles o compendi de publicacions és una modalitat de tesi doctoral específica, tal i com recull l'article 28  de la Normativa acadèmica de doctorat.

Per dipositar la tesi amb articles, publicats prèviament en altres publicacions, hem de tenir present que els editors de revistes generalment adquireixen els drets d'autor d'articles acadèmics mitjançant un acord de publicació amb l'autor (Transfer of Copyright Agreement), tot i així la majoria de revistes permeten incloure a la tesi doctoral una còpia dels articles (versió preprintpostprint) i algunes la versió final de l'article.

Recordeu que cal incloure sempre la citació bibliogràfica amb enllaç al DOI dels articles que s'han inclòs a la tesi.

Editors que autoritzen la inclusió d'alguna versió de l'article a la tesi

En aquest llistat podeu trobar algunes polítiques editorials que indiquen què poden fer els autors amb els articles publicats en revistes científiques i que formen part d'una tesi doctoral. Si l'article forma part d'un capitol de la tesi, la tesi es podrà dipositar a TDX i al Repositori Obert UdL quan la revista hagi publicat l'article i no està subjecta a més demora més enllà de la data de publicació.

Editors que cal demanar permís per la inclusió de l'article a la tesi

Més informació

Podeu trobar més informació a les següents guies:

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons