Skip to main content

Convocatòries de personal investigador i publicació en obert: Inici

Convocatòries

El Programa Horitzó 2020, en l'article 29, Dissemination of results –Open Access- visibility of EU funding, requereix que els investigadors que participen en projectes finançats per la Unió Europea han de fer públics els resultats científics obtinguts en el marc del projecte.

A nivell nacional, la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, en l'article 37, i les convocatòries de projectes del Plan Nacional demanen fer públics en accés obert les publicacions que recullen els resultats dels projectes.

La UdL posa a disposició dels investigadors el repositori institucional, Repositori Obert de la UdL, perquè puguin publicar en accés obert els resultats dels seus projectes.

Com ho heu de fer?

Per dipositar un article al Repositori Obert de la UdL cal fer-ho via GREC.​

Com ho heu de fer un cop l'article s'ha publicat?

  • Introduïu les dades de la vostra publicació al GREC​ i adjunteu la versió final de l'autor postprint.
  • El dipòsit ha de ser immediat quan l'article s'ha publicat.
  • La biblioteca ho dispositarà al Repositori Obert de la UdL, respectant les polítiques editorials, encara que se n'hagi de restringir temporalment l'accés públic al text complet.
  • ​És visualitzarà al Portal de Recerca de Catalunya

Quina versió de l'article heu de dipositar?

  • La darrera versió de l'article que heu enviat després del procés de peer review, sense les marques de l'editorial. Aquesta versió rep noms diferents: postprint author's final draft, accepted author manuscrit, accepted version, postprint, etc.

Legislació i normativa

Projectes europeus, l'article 29.2 de l'Horitzó 2020 Model Grant Agreement, assenyala explícitament el requisit que els investigadors que participen en projectes finançats per la Unió Europea han de fer públics en un repositori els articles científics peer-reviewed publicats en el marc del projecte.

Projectes nacionals, l'article 37 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació,, assenyala que els investigadors que participen en projectes competitius nacionals han de fer pública una versió digital dels seus articles acceptats per les revistes al més aviat possible i com a molt tard dotze mesos després de la data oficial de publicació.

Política Institucional d'accés obert de la Universitat de Lleida (Acord 124/2012). Aprovada pel  Consell de Govern de 30 de maig de 2012,

Versions dels articles científics i accés obert

Des de les biblioteques us podem ajudar

Biblioteca de Cappont

Teresa Solsona: teresa.solsona@udl.cat ; Ext. 3513

Eva García: eva.garcia@udl.cat ; Ext. 3513

Biblioteca de Ciències de la Salut 

M. Carmen Molina: mariadelcarmen.molina@udl.cat ; Ext. 2255

Eva Aleu: eva.aleu@udl.cat ; Ext. 3663

Biblioteca de l'ETSEA 

Elionor Vilalta: etsea@sbd.udl.cat ; Ext. 2516

Rosa Xandri: cde@sbd.udl.cat ; Ext. 2517

Biblioteca de LLetres 

Remei Quero: remei.quero@udl.cat ; Ext. 2132

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons