Skip to Main Content

Dia Mundial de les Abelles: Introducció

Presentació

El 20 de Maig es celebra el Dia Mundial de les Abelles. Les abelles són de gran importància per a les persones, les plantes i el medi ambient. Elles i altres pol·linitzadors són les responsables de transportar el pol·len d'una flor a l'altra, possibilitant la producció de fruites i llavors amb més varietat i millor qualitat.

Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), alguns pol·linitzadors com les abelles, les aus i els ratpenats incideixen en el 35% de la producció agrícola mundial, elevant la producció de 87 dels principals cultius alimentaris de el món, i de molts medicaments derivats de les plantes. El 75% dels cultius de tot el món que produeixen fruites o llavors per a ús humà com a aliment depenen, al menys en part, dels pol·linitzadors.

En l'actualitat, el nombre d'abelles, pol·linitzadors i molts altres insectes està disminuint. El Dia suposa una oportunitat perquè tots promoguem accions que protegeixin i ajudin els pol·linitzadors i els seus hàbitats, incrementin la seva abundància, mantinguin la seva diversitat i donin suport als apicultors i el desenvolupament sostenible de el sector apícola. Les abelles i l'apicultura tenen un paper important en el medi ambient i la producció agrícola, en el suport als mitjans de vida rurals, la creació de llocs de treball rurals dignes i la millora de la seguretat alimentària i la nutrició.

 

Organitza: Biblioteca de l'ETSEA (Biblioteca i Documentació de la UdL)

Col·labora: Torrons i Mel Alemany, Associació d'Apicultors Lleidatans

Infografies FAO

Vida Apícola

Vida Apícola és una publicació bimestral que s'edita des de 1982. Actualment és la revista d'Apicultura més llegida pels professionals a Espanya i Amèrica Llatina. Conté articles tècnics sobre flora, biologia, maneig, sanitat, utillatge, salut, formació, gastronomia i temes històrics i d'actualitat.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons