Josep M. Aloy, a part dels llibres escrits, també té una àmplia producció d'articles publicats a revistes, així com dos blogs propis on publicava de forma periòdica.
Pel que fa als articles, Josep M. Aloy publicava a revistes especialitzades en literatura com Faristol, Serra d'Or, Ooohéee, etc, i en revistes locals com El Francolí, Sió: informatiu d'Agramunt i de la Ribera de Sió o Ressó de Ponent.
El manresà escrigué sobre dos grans temes: per una banda la literatura infantil i juvenil, de la que feia crítica, divulgació i prescripció. Per l'altra banda, sobre la figura i obra de Josep Vallverdú, de qui en fou el biògraf.
Josep M. Aloy escrigué, el 13 de maig de 2019, una última entrada de comiat al seu blog titulat "Mascaró de Proa". El descrigué amb les següents paraules:
“Mascaró de proa” va néixer amb la il·lusió de recomanar lectures per al públic jove. No sols això: ha volgut ser des del primer dia un recurs pensat sobretot per homenatjar els nostres escriptors, la seva feina, el seu compromís, la seva fidelitat i sobretot la seva presència constant. Perquè els apreciem. Perquè són els nostres escriptors.
“Mascaró de proa” ha publicat 329 comentaris i ressenyes sobre llibres durant set anys. El primer amb motiu de la mort del nostre amic i escriptor Emili Teixidor, el mes de juny de l’any 2012, a qui trobem tant a faltar. Però el blog ha retut homenatge també a aquells altres escriptors clàssics que un dia foren fonamentals per al desenvolupament d’una literatura de qualitat com foren –i són- Josep Vallverdú, Joaquim Carbó, Sebastià Sorribas, Gabriel Janer Manila... dels quals he après moltíssim i sobretot a estimar aquesta literatura. També he après molt d’altres persones que mereixen que les recordi: Marta Luna, Teresa Duran, Maite Carranza, Miquel Rayó, Ramon Besora, Pep Molist, Pere Martí i Bertran, Valentí Gubianas, Josep-Francesc Delgado... entre molts d’altres.
Entreu, llegiu i descobriu els autors als qui ha dedicat les seves paraules:
Vallverdú.org és el blog que Josep M. Aloy va crear per agrupar i difondre ressenyes i informacions sobre Josep Vallverdú i la seva obra.
Està estructurat en cinc grans apartats: