Fa dos anys, conjuntament amb el Centre d’Estudis i Documentació de les Dones (CEDD), la Biblioteca de Cappont s'inaugurava l’exposició bibliogràfica Dones: del silenci a la paraula, on posava l’accent en l’inici de la presa de consciència, d’identitat, de defensa i de la lluita individual i col·lectiva de la dona fins a l’assoliment de la democràcia. Aquest moviment social se’l va etiquetar amb un nom: FEMINISME. Un mot que és encara plenament vigent.
L’exposició conjunta d’enguany, Feminisme sense excuses, pretén donar un pas més argumentant sectorialment problemàtiques tan vigents com la desigualtat salarial, la violència d’altres de rabiosa actualitat com és l’ecofeminisme i el ciberfeminisme.
Benvingudes i benvinguts, per tant, a una nova exposició en defensa de la igualtat entre éssers humans. Un recorregut de present i futur amb l’objectiu de dipositar un altre gra de sorra a la platja de les bones voluntats.
Si el feminisme és el moviment d’alliberament de la dona que intenta cercar un canvi en les relacions socials, a través de l’eliminació de les desigualtats entre sexes. Això és, un moviment integral que combat el sexisme i la discriminació en tots els terrenys: jurídic, ideològic i socioeconòmic, per què se l’intenta perjudicar amb tòpics com:
Com acostuma a succeir amb tots els moviments socials, el feminisme tampoc és un moviment unitari. La seva pluralitat inclou una barreja de diferents corrents ideològiques i organitzatives.
Alguns exemples:
EN TOT CAS, TOTES LES CORRENTS TENEN CLAR QUE LA IGUALTAT DE SEXES NO PASSA PER LA IMITACIÓ.