Skip to Main Content

Samuel Gili Gaya: la pedagogia incontestable: Fons especial de la Universitat

Fons Samuel Gili i Gaya

El llegat Gili i Gaya conté 3.152 monografies (incloent fons antic); 93 títols de publicacions periòdiques i 37 opuscles del filòleg i 771 opuscles d'altres autors. El fons inclou també manuscrits, textos de conferències i material de treball de l'autor. Recull obres literàries, diccionaris, material sobre qüestions fonètiques, llenguatge infantil, bilingüisme, historiografia lingüística...

L’arxiu professional, que es conserva al Departament de Filologia Francesa, Clàssica i Hispànica, conté documents que el filòleg va produir al llarg de la seva vida (textos inèdits, fitxes de treball, esborranys d’articles i conferències, textos originals, etc.), i també documentació relacionada amb la seva feina.

Consulta el Llegat Gili i Gaya

Consulta: Biblioteca de Lletres

Data d’ingrés: 1993

Donació mitjançant conveni entre la família Gili Maluquer i la Universitat de Lleida el 26 de març de 1993

Anys del fons: 1794-1999

La col·lecció

El llegat està format per fons bibliogràfic per una banda, i per material personal/professional. Destaca la seva biblioteca, formada per uns 3000 volums entre els quals hi ha obres literàries de diferents èpoques, així com col·leccions de publicacions periòdiques especialitzades.

Pel que fa als material personal/professional, està format per separates i opuscles diversos de filòlegs i lingüistes espanyols i estrangers de la seva època, així com manuscrits, textos de conferències i material de treball de Samuel Gili i Gaya.

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons