Skip to Main Content

Arquitectura Tècnica i Edificació

BIM (Building Information Modeling)

BIM (Building Information Modeling) és una metodologia de treball col·laborativa per a la gestió de projectes d'edificació o obra civil a través d'una maqueta digital. Aquesta maqueta digital conforma una gran base de dades que permet gestionar els elements que formen part de la infraestructura durant tot el cicle de vida de la mateixa.

La metodologia BIM està suposant una veritable revolució tecnològica per a la cadena de producció i gestió de l'edificació i les infraestructures. Aquesta eina permet construir d'una manera més eficient, reduint costos alhora que permet a projectistes, constructors i altres agents implicats treballar de forma col·laborativa.

Programari

Subscriu-te a Revit, el programari de BIM d'Autodesk.

                             

Per a més informació consulta BuildingSMART Spain

Vídeos i documentals

Apps

Resultado de imagen de fast + epp

Fast+Epp presenta CONCEPT, una aplicació gratuïta d'iPhone que dóna als arquitectes les eines per visualitzar els seus conceptes estructurals en les primeres etapes del disseny. Com a un enginyer estructural al seu abast CONCEPT permet als arquitectes explorar l'estètica de fusta, formigó i acer, i determinar la viabilitat i la profunditat de cada material. A diferència d'altres aplicacions CONCEPT combina la creativitat de l'arquitectura amb la pràctica de l'enginyeria.


Resultado de imagen de magicplan

MagicPlan és l'única aplicació gratuïta que mesura, dibuixa i publica el plànol interactiu d'una casa mitjançant fotografies. A més permet enriquir els plànols  afegint objectes, anotacions, i atributs, i per un preu determinat obtenir-lo en format pdf, jpg, png, svg,dxf o csv, així com publicar un plànol interactiu al web. MagicPlan és l'aplicació ideal per a agents immobiliaris, artesans, bombers, arquitectes, aparelladors, inspectors d'habitatges, dissenyadors d'interior, petites empreses, venedors de mobles i molts més. Dibuixa un plànol sense haver de mesurar, sense haver de dibuixar, sense haver de moure els mobles, sense haver de ser un expert.


Resultado de imagen de autocad editor dwg

AutoCAD mòbil és una aplicació de visualització de DWG amb eines de dibuix fàcils d'usar que permeten veure, crear, editar i compartir dibuixos d'AutoCAD en dispositius mòbils, quan vulgui i on vulgui. Simplifiqui les visites a l'obra amb l'aplicació més poderosa i treballi sobre la marxa. És de pagament però té la versió de prova GRATUÏTA de set dies de la versió Premium per desbloquejar les eines d'edició i dibuix més avançades i fàcils d'utilitzar. L'aplicació AutoCAD mòbil els fa la vida més fàcil a totes les persones que participen en un projecte, independentment de l'experiència que tinguin en CAD. Una aplicació ideal per a arquitectes, enginyers, professionals de la construcció,                                       tècnics de camp i contractistes

Resultado de imagen de plangrid

PlanGrid és el visor de plànols de construcció més ràpid d'Android. Comparteix fàcilment plànols, apunts, fotos i informes amb tot l'equip del projecte, sense importar on siguis. Usa PlanGrid (amb o sense connexió a Internet) durant la construcció per fer seguiment de revisions, progrés de documents i per administrar problemes en l'obra mentre tots treballen amb els plànols actualitzats. Aplicació de pagament.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons