Skip to Main Content

Arquitectura Tècnica i Edificació

Normes

AENOR. Accedeix al text complet de les normes UNE vigents. També ofereix la referència de les normes anul·lades i substituïdes

CTE. Código Tècnico de la Edificación. Marc normatiu amb les exigències que han de complir els edificis en relació amb els requisits bàsics de seguretat i habitabilitat establerts a la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació.

EHE-08. Instrucción Española del Hormigón Estructural. Normativa espanyola sobre càlcul i seguretat a les estructures de formigó.

INSSBT. Instituto Nacional de Seguridad, Salud y Bienestar en el Trabajo. Accés a les normativa nacional, europea, normes OIT, guies tècniques del INSHT (Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo), i també a butlletins oficials i a normativa general bàsica.

Normativa de Ministerio de Vivenda y Agenda Urbana

Programari

  • Autocad. Programari reconegut a nivell internacional per les seves àmplies capacitats d'edició, que fan possible el dibuix digital de plànols d'edificis o la recreació d'imatges en 3D; és un dels programes més usats per arquitectes, enginyers, dissenyadors industrials i altres.
  • Cype. El programari de CYPE abasta tres àrees fonamentals en l'elaboració del projecte: disseny i anàlisi estructural (CYPECAD, CYPE 3D, Murs pantalla, Marc), disseny i càlcul d'instal·lacions (Infraestructures urbanes, CYPECAD MEP, CYPETHERM, CYPELEC), gestió d'obres i documentació de projecte (Generador de preus, Memòries CTE, Llibre de l'edifici, Estudi de rehabilitació energètica d'edificis, Plecs de condicions, Arquímedes i control d'obra, Estudis de seguretat i salut).
  • OpenStudio és un conjunt de aplicacions de programari lliure i de codi obert per l'anàlisi  energètic que s'utilitza en la construcció. Les aplicacions OpenStudio s'executen en plataformes Microsoft Windows, Macintosh i Linux. La seva aplicació principal és un complement per SketchUp, que permet als enginyers veure i editar models 3D per al programari de simulació EnergyPlus.
  • Revit. Creat pel modelat d'informació de construcció. Els programes BIM de Revit inclouen funcions per a disseny arquitectònic, enginyeria MEP, enginyeria d'estructures i construcció, i també admet un procés de disseny col·laboratiu multidisciplinar.
  • TCQ. Programari per a la construcció format per un conjunt d'aplicacions informàtiques per a donar suport a les activitats de redacció, contractació, planificació i control de projectes i obres. Permet interactuar amb les plataformes de modelatge BIM per a poder realitzar pressupostos a través de l'extracció de dades dels models que desenvolupen els projectistes​.

Portals d'arquitectura

Architizer. Xarxa social d'estructura i contingut excel·lents. Creada per arquitectes i per a arquitectes, mostra projectes i entrega cada any el prestigiós premi A+Award a les propostes més innovadores de l'arquitectura mundial.                                                                                                                                                                                                        

Archdaily. Una de les plataformes més visitades que proporciona les últimes notícies, esdeveniments, publicacions i una col·lecció en continu creixement de les millors obres de l'arquitectura mundial.                                                                                                                                              

Archinect. L'objectiu d'aquesta plataforma és fer que l'arquitectura sigui més connectada i oberta, reunint arquitectes, dissenyadors, estudiants i apassionats del disseny a través de projectes, foros, blogs i ofertes de treball.

Construmática. Metaportal de Arquitectura, Ingeniería y Construcción. Portal líder de la construcció a Espanya i Amèrica Llatina.

 

Dezeen és la revista d'arquitectura i disseny més popular i influent del món amb més de 2 milions de visites cada mes.             

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Permet descarregar mapes topogràfics de tota Catalunya.                             

Observatorio de Producción Científica de la Arquitectura Técnica. Pàgina web creada pel professor Joaquín M. Durán Álvarez de la Universidad de Granada per a la visualització de la producció científica dels arquitectes tècnics. 

Spain Green Building Council. Consejo contrucción verde España. Associació nacional sense ànim de lucre d'empreses líders de la indústria de la construcció que treballen per promoure ciutats i edificis mediambientalment responsables, rentables i saludables per a les persones que hi viuen o hi treballen.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons