Skip to Main Content

PubMed

Alertes via correu-e

La creació d'una Alerta de la vostra cerca us permetrà rebre al vostre correu de manera periòdica, nou contingut publicat i que coincideixi amb els criteris de la cerca guardada.
Per a poder crear una alerta heu d'estar identificats, és a dir, us heu de registrar a PubMed.
Rebreu actualitzacions per correu electrònic quan els articles que coincideixin amb la cerca s’afegeixen a PubMed. A més, la cerca apareixerà sota Cerques guardades quan inicieu sessió al vostre compte My NCBI.

Per desar una cerca i configurar una alerta de correu electrònic ho heu de fer des de la pàgina de resultats, fent clic a Create alert:

undefined

S'obrirà una pàgina d'inici de sessió de My NCBI. Inicieu la sessió a My NCBI (o creeu un compte si no esteu registrats prèviament).

​I podreu gestionar la vostra alerta amb les diferents opcions que us ofereix PubMed:

Per a més informació sobre com crear alertes podeu consultar el tutorial elaborat per la NLM Save searches and Set E-mail Alerts

 

Alertes via RSS

L'opció Create RSS en PubMed, us permet generar una font RSS de l'estratègia de cerca que heu elaborat i poder-la afegir a un lector de notícies i d'aquesta manera estar al dia dels nous resultats que es vagin incorporant a PubMed.

Per poder crear-vos el RSS heu de:

  • Realitzar la vostra estratègia de cerca
  • Clicar a l'enllaç Create RSS que trobareu sota la casella de cerca:
    • Name of RSS Feed: per defecte el nom és la vostra estratègia, però el podeu modificar.
    • Number of items displayed: Podeu indicar el número de resultats que voleu visualitzar en el vostre lector.
  • Per generar l'URL que necessiteu per poder afegir-la al vostre lector heu de clicar a Create RSS.
  • Només us queda seleccionar el lector de RSS que utilitzareu i copiar l'URL que s'ha generat.

 

undefined

 

RSS és l'acrònim de Really Simple Sindication.

És un format basat en llenguatge XML que permet l'accés a continguts mitjançant lectors de notícies RSS. És una de les eines que més s'utilitzen per estar al dia de les últimes notícies o publicacions en l'àmbit del nostre interès.

Exemples de lectors de noticies RSS:

undefined Feedly permet llegir i compartir el contingut de les vostres pàgines web preferides, dels feeds i les xarxes socials. Té la possibilitat de configuració de plantilles de visualització molt més visuals, permet afegir nous blogs i pàgines a seguir amb pocs clics, i també ofereix una llista de llocs web recomanats classificats per temàtica i per idioma. Accés des de múltiples navegadors i apps per iOS i Android.
undefined Flipboard us permet llegir contingut de Facebook, Google Reader, Twitter, i altres llocs en un disseny d'estil de revista. Visualitzeu el contingut de manera alternativa que posa èmfasi en contingut vinculat, vídeos i fotografies. Us permet ajustar el que us interessa quan us trobeu a les xarxes socals. Per iOS o Android.
undefined Reeder us permet llegir feeds RSS a Google Reader en una interfície simple i atractiva des del vostre iPhone or iPad. Desplaceu-vos a través dels articles, un per un, o salteu d'un a l'altre. Permet marcar els ítems amb estrelles per llegir-los més tard. Només per iOS.
undefined The Old Reader permet la subscripció als llocs web preferits, contactar amb contactes per compartir i discutir els articles, compartir-ho a través de les xarxes socials preferides, o desar-ho a Pocket, Instapaper o Readibility.
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons