Skip to Main Content

Journal Citation Reports

Factor d'impacte

Què és el Factor d'impacte?

El Factor d'impacte mesura la freqüència amb què s'ha citat un article d'una revista en un any determinat. És l'indicador més utilitzat. Serveix per comparar revistes i avaluar la importància relativa d'una revista concreta dins d'una disciplina científica.

Com es calcula el Factor d'impacte?

Es divideix el número de cites de l'any en curs dels articles publicats en els dos anys anteriors pel número total d'articles publicats durant aquests dos anys. Vegeu l'exemple a continuació de com es calcula el factor d'impacte de l'any 2021 per a aquesta revista.

 

NOVETAT: A partir de l'edició de JCR 2022 publicada el juny de 2023 el Factor d'Impacte (JIF) només tindrà un decimal.

Com obtenir el factor d'impacte d'una revista

Per obtenir informació completa sobre el factor d'impacte d'una revista, una vegada realitzada una cerca, punxarem sobre el títol al llistat de resultats per accedir al registre complet. El primer indicador que podrem veure és el factor d'impacte. Cal recordar que és important seleccionar l'any del de l'edició de JCR que necessitem consultar (a dalt a l'esquerra), perquè ens mostri les dades correctament; sinó per defecte ens ensenyarà el de l'any en curs.

Per veure el factor d'impacte d'altres anys es pots seleccionar l'any de l'edició, com acabem de veure, però també hi ha l'opció de clicar a View all years (a baix a l'esquerra) i veurem l'evolució del factor d'impacte de la revista en forma de gràfica.

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons