Per importar referències de forma directa necessites tenir instal·lada l'extensió Web Importer.
El Web Importer (o botó Save to Mendeley) i es representa amb aquesta icona i et permetrà importar documents i referències de manera automàtica des d'un grup de recursos i bases de dades que ho permeten.
Tot seguit pots consultar exemples de com funciona la importació directa:
Des del CercaTot (catàleg de la UdL) pots importar una referència a través del botó de Mendeley:
Una vegada feta la cerca al catàleg accedeix al llistat de documents. Visualitza el/s document/s i referència/es que t’interessin.
Mendeley detecta i captura la informació bibliogràfica i la importa directament al teu compte.
Des del Repositori Obert UdL pots importars referències, d'una en una, a través del botó de Mendeley.
Una vegada feta la cerca a la base de dades accedeix al document que t'interessi. Clica sobre l'extensió Web Importer o el botó Mendeley que trobaràs a la part inferior del registre (1).
A la següent pantalla prem sobre Import (2).
Mendeley detecta i captura la informació bibliogràfica i la importa directament al teu compte.
Des del Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes (CCUC) pots importar directament a través del botó de Mendeley.
Una vegada feta la cerca al catàleg accedeix al llistat de documents. Visualitza el/s document/s i referència/es que t’interessin.
Mendeley detecta i captura la informació bibliogràfica i la importa directament al teu compte.
Des de la base de dades SCOPUS pots importar una referència o els resultats d'una cerca a través del botó de Mendeley.
Una vegada feta la cerca a la base de dades accedeix al llistat de documents. Pots fer la importació tant de varis com d'un únic registre de dues maneres:
Important, per poder importar de la base de dades SCOPUS has d'estar autenticat.
Des de la base de dades Web of Science pots importar referències, d'una en una, a través del botó de Mendeley.
Una vegada feta la cerca a la base de dades accedeix al registre del document que vols importar, clica sobre l'extensió Web Importer (1), selecciona'l marcant la casella (2) i prem el botó Add (3).
Google Acadèmic també permet la importació directa a través de l'extensió Web Importer.
Una vegada feta la cerca a Google Acadèmic accedeix al llistat de documents.
Clica sobre l'extensió Web Importer (1), selecciona el/s document/s que vols importar marcant la casella (2) i prem el botó Añadir (3).
Mendeley detecta i captura la informació bibliogràfica i la importa directament al teu compte.
Des de la base de dades PubMed pots importar directament una referència o els resultats d'una cerca a través del botó de Mendeley.
Una vegada feta la cerca a la base de dades accedeix al llistat de documents. Clica sobre l'extensió Web Importer (1), selecciona el/s document/s que vols importar marcant la casella (2) i prem el botó Añadir a Mendeley (3).
Mendeley detecta i captura la informació bibliogràfica i la importa directament al teu compte.
L'extensió Web Importer també ens permet guardar una pàgina web, una publicació d'un blog, un article de diari, etc.
En aquests casos les metadades acostumen a no estar ben definides. Recomanem editar la referència abans de guardar-la per fer-ho amb la informació correcta.
Per guardar aquest tipus d'informació, un cop la tens en pantalla, clica sobre l'extensió Web Importer (1). A la pantalla que s'obre apareix la referència corresponent, situa't a sobre i clica per editar-la (2). A Tipo de referencia (3) escull la que correspongui i prem el botó Añadir (4).
Molts proveïdors permeten importar referències directament a Mendeley amb el botó Web Importer .
Des del botó + Add new pots introduir manualment un document o referència bibliogràfica:
Si introdueixes un identificador (DOI, PMID o ArXivID) Mendeley completarà automàticament les dades.
Recorda! Per introduir un autor: Cognom/s, Nom
Els últims documents afegits els podràs visualitzar a la carpeta Recently Added.
Pots incorporar documents PDFs a Mendeley de forma manual de dos maneres:
Mendeley permet importar referències bibliogràfiques d'altres usuaris de Mendeley a través del seu cercador intern. Podràs incorporar-les a la teva biblioteca Mendeley directament a través del botó + Add to library.
Pots accedir al cercador de dues maneres:
Algunes bases de dades són incompatibles amb l'opció d'importació directa a través del Web Importer. En aquests casos has d'exportar les referències des d'aquestes bases de dades a través de fitxers en format RIS (.ris), BibTeX (.bib) o Endnote XML (.xml) per poder-los importar després des de Mendeley.
La importació d'aquest tipus de fitxers pot fer-la de dues maneres:
Mendeley entra les dades directament i les deixa sempre a la carpeta All references.
Tinguis en compte que els formats .ris i .bib no bolquen directament els pdf. Si entre el llistat de referències hi ha un article en pdf, caldrà que guardis el pdf a l’ordinador, després exportis les referències i finalment, des de la referència, pugis el pdf a Files.
Dialnet permet exportar una o vàries referències en un arxiu RIS o BibTex. Per fer-ho has de seguir els següents passos:
Una vegada feta la cerca a Dialnet visualitza els documents i referències que t’interessin i selecciona'ls (1). Clica sobre Selección (2) i escull el format amb què vols que s'importin les referències seleccionades (3). Desa el fitxer a l'ordinador.
La base de dades Web of Science permet exportar una o vàries referències en un arxiu RIS o BibTex. Per fer-ho has de seguir els següents passos:
Una vegada feta la cerca a Web of Science visualitza els documents i referències que t’interessin i selecciona'ls (1). Clica sobre Export (2) i escull el format (RIS o BibTeX) amb què vols que s'importin les referències seleccionades (3). Clica a Export per desar el fitxer a l'ordinador.
Des de la base de dades InDICEs CSIC pots importar una o diverses referències amb format BibText o RIS.
Una vegada feta la cerca a la base de dades visualitza el/s document/s i referència/es que t’interessin i selecciona'ls (1). Clica sobre exportar (2), escull el format Ris o BibText (3), torna a seleccionar l'opció Exportar (4) i desa el fitxer a l'ordinador.
Per tal que no tinguis problemes amb els accents a l'hora de fer la importació del fitxer RIS a Mendeley és important que realitzis les següents accions:
Mendeley permet importar registres des d'altres gestors bibliogràfics, per exemple: EndNote i Zotero.
Per fer-ho cal que exportis les referències de l'altre gestor en un fitxer XML, RIS o BibTex, les guardis al teu ordinador i després les importis utilitzant l'opció + Add new < Import library.