Skip to Main Content

Com trobar informació en l'àmbit del CAFIV

Què és la normalització?

La normalització té com a objectiu l'elaboració d'una sèrie d'especificacions tècniques, normes, que són utilitzades per les organitzacions, de manera voluntària, per garantir la qualitat i la seguretat de les seves activitats i productes.

Què són les normes tècniques?

Una norma és un document d'aplicació voluntària que conté especificacions tècniques basades en els resultats de l'experiència i del desenvolupament tecnològic. És fruit del consens entre les partes implicades (fabricants, administració, consumidors, laboratoris o centres d'investigació) i han de ser aprovades per un organisme de normalització reconegut.

Qui elabora les normes?

Els principals organismes que elaboren normes són:

  • a Espanya, l'AENOR (Asociación Española de Normalización y Certificación);
  • a Europa, el CEN (Comité Europeo de Normalización);
  • en l'àmbit internacional, l'ISO (Organismo Internacional de Normalización).

On es poden trobar?

AENORmás

Base de dades que dóna accés al text complet de totes les normes UNE vigents elaborades i adoptades per l'AENOR: normes UNE, UNE-EN, UNE-ENV, UNE-HD, UNE-CR, UNE-EN-ISO, UNE-EN-ISO/IEC,UNE-ETS, UNE-TBR, UNE-ECISS-IC.ISO.
S'inclouen també les normes anul·lades i substituïdes.
S'actualitza setmanalment.

 

 

 

Podeu utilitzar totes les opcions de camps de cerca i filtrat, així coms els codis ICS i CTN precisos, a través de la icona de la lupa que trobareu a la dreta de la seva caixa de cerca, i seleccionar un o diversos codis. Podeu cercar per codi o per la descripció del mateix. A través del botó enviar afegireu el codi al formulari de cerca, on es pot combinar, per exemple, amb una paraula clau.

 

Un cop localitzada la norma, podreu llegir-la a través de la icona de document PDF que trobareu a la dreta del títol.

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons