Skip to Main Content

Índexs d'impacte

Què és el Journal Impact Factor (JIF)?

El Journal Imact Factor (JIF) és un indicador que mesura la qualitat de les revistes a través de les cites rebudes per cada publicació basant-se en la informació que conté la base de dades Web of Science (Clarivate).

Més informacióCom es calcula?

Tant el ranking de revistes com el factor d'impacte s'utilitza per avaluar i analitzar les publicacions científiques de cara a les acreditacions i avaluació de l'activitat investigadora.

Com es consulta?

  • Accediu al Journal Citation Reports (JCR).
  • Podeu buscar la revista de la qual voleu obtenir el JCR de dues maneres:
    • A través del títol, ISSN o editor.
    • A través de l'àrea temàtica (Categories):

 

 

Si busqueu la revista a través del títol, ISSN o editor, accedireu a una pantalla on apareix, a la part inferior, un quadre amb un gràfic que conté els valors del JIF per anys. També es pot consultar la llista amb tots els anys disponibles.

 

Si busqueu la revista a través de l'àrea temàtica (Categories), caldrà que seleccioneu l'àrea temàtica que us interessi i tot seguit us apareixerà un llistat de revistes ordenat segons el JIF del darrer any disponible. Si voleu canviar l'any, ho podeu fer des de Filter:

  • Accediu a Web of Science (WoS).
  • Des de qualsevol pantalla de resultats, feu clic al títol de la revista i accedireu al seu registre, on hi trobareu el valor del JIF del darrer any disponible. Si voleu consultar altres anys, heu d'utilitzar el Journal Citation Reports (JCR):

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons