Skip to Main Content

Índexs d'impacte

Què és l'Scimago Journal Rank (SJR)?

Scimago Journal Rank (SJR) és un indicador que mesura la qualitat de les revistes a través de les cites rebudes per cada publicació basant-se en la informació que conté la base de dades Scopus (Elsevier). El càlcul d'aquest indicador es fa comptabilitzant el nombre de cites rebudes i ponderant la importància o el prestigi de les revistes que han fet les cites. 

SCImago és un grup de recerca del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Universidad de Granada, Universidad de Extremadura i Universidad Carlos III (Madrid).

Tant el ranking de revistes com l'índex d'impacte que ofereix aquesta plataforma s'utilitza per avaluar i analitzar les publicacions científiques de cara a les acreditacions i avaluació de l'activitat investigadora.

Com es consulta?

  • Accediu a l'Scimago Journal & Country Rank.
  • Podeu buscar la revista de la qual voleu obtenir l'Scimago Journal Rank (SJR) de dos maneres:
    • A través del títol, ISSN o editor.
    • A través de l'àrea temàtica (journal ranks):

 

 

Si busqueu la revista a través del títol, ISSN o editor, accedireu a una pantalla on apareix, a la part inferior, un quadre amb un gràfic que conté els valors de l'SJR per anys. També apareix el quartil que ocupa aquesta revista en les àrees temàtiques assignades.

 

Si busqueu la revista a través de l'àrea temàtica, caldrà que seleccioneu l'àrea temàtica (més general) i la categoria (més específica). Tot seguit us apareixerà un llistat de revistes ordenat segons l'SJR:

  • Accediu a Scopus.
  • Des de qualsevol pantalla de resultats, feu clic al títol de la revista i accedireu al seu registre, on hi trobareu el valor de l'SJR a la part dreta de la pantalla:

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons