Skip to Main Content

Fons Josep Maria Aloy

Els llibres de Josep M. Aloy al Cercatot

Biblioteca personal

La biblioteca personal de Josep M. Aloy està formada per un total de 283 llibres i 45 exemplars de 22 títols de revista diferents. 

Set dels llibres són de la seva pròpia autoria, mentre que la resta són obres escrites pel lleidatà Josep Vallverdú, de qui el manresà fou biògraf, sobre aquest autor i algunes obres col·lectives 

Aquesta col·lecció inclou documents de diferents gèneres com: dietaris, narrativa infantil i juvenil, narrativa per adults, teatre, adaptacions, conferències i pregons, reculls d'articles, obres de geografia i història i obres col·lectives.

En destaca el manuscrit original del Rovelló i les traduccions al rus, francès i italià d’aquest mateix títol.

Els exemplars de revista, per la seva banda, són números que inclouen entre les seves pàgines articles bé escrits per Vallverdú bé sobre la seva figura, alguns d'ells escrits per Aloy.

La singularitat d'aquest fons es deu al fet que molts dels exemplars van ser donació del propi Vallverdú a Josep M.Aloy, amb qui l'unia una relació de profunda amistat.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons